0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

LALATOVIĆ NAKON OBARANJA REKORDA: Ovo nisam uradio sam, već zajedno sa dve generacije fudbalera – jako sam ponosan!

Objavljeno: 30.10.20 u 23:18

Posle pobede njegovog tima protiv OFK Bačke, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je veoma ponosan na sve što je njegov klub ostvario do sada, kao i na činjenicu da je večeras zvanično postao trener sa najviše pobeda u istoriji ‘stare dame’.

Vojvodina je danas pobedila OFK Bačku rezultatom 3:1 (2:0), u 13. kolu Super lige Srbije.

Hvala ljudima iz kluba i posebno Cviji, najboljem analitičaru u Srbiji. Drago mi je što su zadovoljni sa mnom, ali ove rezultate nisam napravio sam, već zajedno sa dve generacije fudbalera. Prva generacija je takođe igrala sjajno i moram da pohvalim i njih, a sa drugom sam osvojio trofej i postao trofejni trener. Oborio sam rekorde koje sam jurio, a jednog dana kada odem iz Vojvodine, drugi će juriti rekorde Nenada Lalatovića. To me čini jako srećnim i ponosnim – kaže Lalatović.

On ističe da je za Vojvodinu uvek davao sve od sebe.

Dao sam sve od sebe na svakom treningu i utakmici. Mnogo puta sam bio osporavan, iako sam kao trener Crvene zvezde otišao u Borac iz Čačka i sa tim klubom bio drugi na tabeli. Tu sam svima pokazao da se ne bojim, već da verujem u sebe i svoj rad. Svakog trenera bih posavetovao da treba samo da radi, jer kroz svakodnevni rad se usavršavaš i postaješ sve bolji i hrabriji – ističe Lalatović.

Lalatović je zadovoljan današnjim izdanjem svog tima.

PROČITAJTE JOŠ: NOVOSADSKA ‘STARA DAMA’ PRESLIŠALA BAČKU: Voša se približila Zvezdi na minus tri – Lalatović ispisao istoriju!

– U utakmicu smo ušli otvoreno, jako i sa velikom željom da pobedimo i ostanemo na drugoj poziciji, koju apsolutno zaslužujemo. Vojvodina igra jako lep fudbal i danas trećeplasiranom Partizanu beži šest bodova, a za Crvenom zvezdom zaostaje tri. Lepo je to što se i neko treći umešao u borbu za vrh, da ne bude da su tu samo Crvena zvezda i Partizan. Trenutno je to Vojvodina, zbog čega sam ponosan, a sve pobede posvećujem Gradu Novom Sadu, svakom Novosađaninu i svakom navijaču Vojvodine. Naši navijači su uvek naš 12. igrač, bez obzira na to da li su na tržnom centru ili oko stadiona. Oni vole svoj klub – ističe Lalatović.

Na današnjoj utakmici, pitanje pobednika se praktično nije postavljalo nijednog trenutka.

U prvom poluvremenu smo odigrali jako dobro, dok se u drugom Bačka trgnula. I posle 3:0, držali smo sve u našim rukama, ali smo primili gol iz prekida. Mogli smo dati još neki gol, mogla je i Bačka, ali kada se sve sabere i oduzme, mislim da smo zasluženo pobedili. Moram da se zahvalim i novinarima, jer od prvog dana ovde, sa vama imam dobru saradnju. I kad nije bilo rezultata, lepo ste pisali o meni i mojim igračima, što mi je olakšalo da još bolje radim – napominje Lalatović.

Vojvodina za sada uspeva da parira Crvenoj zvezdi i Partizanu u prvenstvu, iako ima neuporedivo manji budžet od tih klubova.

U našoj Srbiji ima jako kvalitetnih igrača. Mi ne možemo da dovedemo igrače kao što su Falćineli i Katai u Zvezdi ili Suma i Asano u Partizanu, koji imaju velike plate. Ti igrači su doprineli kvalitetu njihovih timova i voleo bih da svi imamo takve budžete, pa da svi možemo tako da se pojačavamo, jer tada bi fudbal u Srbiji bio još kvalitetniji. Međutim, drago mi je što je Vojvodina, sa mnogo manjim budžetom, danas druga na tabeli. Ima u Srbiji kvaliteta, samo te igrače treba pratiti i napraviti dobru skauting službu – kaže Lalatović.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter