0
Evrokupovi

ANDREA PIRLO NAKON PORAZA: ‘Moramo da rastemo dok ne dosegnemo nivo Barselone’

Objavljeno: 29.10.20 u 11:30

Trener Juventusa Andrea Pirlo nije lako podneo poraz od Barselone u 2. kolu Lige šampiona, ali je svestan da ‘stara dama’ još nije na nivou Barselone.

Katalonci su u Torinu slavili rezultatom 2:0 i zauzeli prvo mesto u grupi G.

Moramo da radimo dok ne dosegnemo nivo Barselone. Znali smo da će biti izuzetno teško protiv ekipe koja je naviknuta da igra ovakve utakmice, dok smo mi mlad tim i projekat koji raste. Ovo će nam biti korisno iskustvo za fudbalski rast i napredak – izjavio je Pirlo.

Juve je bio bez Kristijana Ronalda, a Pirlo je ‘u vatru’ ubacio nekoliko mladih igrača.

Starteri su bili Dejan Kuluševski, Adrijen Rabio i Leonardo Betankur.

Klubovi imaju svoje ere, a mi smo imali velike fudbalere sa ogromnim internacionalnim iskustvom. Sada sredinu terena čine mladi igrači kojima će biti potrebno vreme da dostignu taj nivo. Nadam se da će nam se uskoro vratiti nekoliko igrača, jer u ovim okolnostima nemam mnogo opcija za rotaciju. Mnogi igrači igraju po 90 minuta dva puta nedeljno. To nije lako, naročito jer je većina njih mlado i neiskusno –  podvukao je Pirlo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter