in

PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU: Veljko Ražnatović lagano do pobede! (FOTO)

Igra se u Smederevu.

Dugo čekano pojedinačno Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore, počelo je danas u Smederevu. Uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije, počeli su kvalifikacioni dueli. Takmičari, njih preko 50 i 13 dama, nadmetaće se u plemenitoj veštini, za naslov najboljih po kategorijama. Dueli u hali u Smederevu su zbog korona virusa zatvoreni za gledaoce. Dan su obeležili Veljko Ražnatović i Sandro Poletan, koji su opravdali uloge favorite u svojim kategorijama.

FOTO: BSS

Ono što daje dodatni motiv svima jeste i podatak da je Bokserski savez Srbije doneo odluku da svi pobednici ovog takmičenja, ali i ranije održanog Prvenstva za mlađe kategorije, u narednom periodu svakog meseca dobijaju stipendiju, što je po prvi put u istoriji srpskog boksa da se na ovaj način finansijski pomogne nadama. Ujedno ovo takmičenje je izborno za širi sastav reprezentacije Srbije. Mečeve su pratili predsednik BSS Nenad Borovčanin, sportski direktor Tomislav Antelj i selektor Milan Piperski, uz prisustvo legende Tadije Kačara.

PROČITAJTE JOŠ: POLUVREME PARTIZAN – BURŽ: Veliki zaostatak crno-belih, navijači besni na Sćepanovića! (TVITOVI)

Klubovi koji su uzeli učešće na prestižnom seniorskom takmičenju su: KS 037, Banat Zrenjanin, Bečej, Čukarički, Dandi, Despot, Fontana, Gard, Grejtest, Loznica, Mart mat, Miners, Mix Prijepolje, Metalac, Naissus, Nina box team, Novi Sad, Omladinac, Petrovgrad, Radnički Beograd, Braća Ribać, Radnički Kragujevac, Rokica Loznica, Roosters, Šajkaši, Sloboda Čačak, Sombor, Spartak, Srbija Surdulica, Trstenik, Ugostitelj, Vitez, Vojvodina i Zemun.

FOTO: BSS

Danas je Disciplinska komisija BSS na osnovu datih izjava i uzimanja u obzir materijalnih dokaza povodom napuštanja sportskog događaja u Smederevu, na finalu Super lige Srbije u boksu za sezonu 2019-2020. a na osnovu Zakona o sportu kao i Disciplinskog pravilnika BSS, Disciplinska komisija Bokserskog saveza Srbije donela je jednoglasnu odluku (rešenje):

Da se članovi BK Loznica, Aleksandar Risimić, Milan Marković i Rade Jovanović suspendiju uz Bokserskog saveza Srbije na period od dve godine, počevši od dana donošenja odluke 27.10. 2020. pa do 27.10. 2022. Takođe nakon prijave podnete od strane Marijana Cvetkovića, direktora Bokserske lige Srbije, a povodom bodovanja na finalnom meču Superlige Srbije između Gligorića i Aličića, gde je pobedu 2:1 odneo Gligorić, a nakon revizije pomenutog meča na sastanku održanom 24.10., gde su domaće sudije glasale 3:16 u korist Semiza Aličića, kao i međunarodne sudije 0:3 u korist takmičara Loznice, Disciplinska Komisija donela je i odluku da se sudije Aleksandar Vučićević i Miloš Danilović suspenduju na period od dve godine, od dana donošenja odluke. Protiv ovih rešenje moguća je žalba Stalnom Arbitražnom sudu Olimpijskog komiteta Srbije.

Inače, pojedinačno Prvenstvo Srbije nastavlja se sutra u istoj dvorani, a finalni dueli planirani su za subotu.

FOTO: BSS

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

POLUVREME PARTIZAN – BURŽ: Veliki zaostatak crno-belih, navijači besni na Šćepanovića! (TVITOVI)

PRAZNIK U DENVERU: Nagetsi obeležavaju godišnjicu Jokićevog debija! (FOTO)