0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

SRPSKI KOŠARKAŠI GUBE MILIONE: Naši igrači u NBA ostaju bez ogromnih suma novca, a evo i zašto!

Objavljeno: 26.10.20 u 15:55

NBA liga pretrpela je finansijski gubitak od čak 1,5 milijardi dolara samo kada je u pitanju plej-of.

Osim toga, što zbog pandemije korona virusa nije bilo navijača, drastično je opala i gledanost prenosa utakmica.

Još nije poznato kada će nova sezona započeti, pregovori su u toku, ali ono što je poznato jeste da će biti neophodni finansijski rezovi.

PROČITAJTE JOŠ: FINANSIJSKI ‘REZOVI’ U NBA: Evo koliko će timovi u najjačoj ligi sveta imati manje budžete!

Radikalan potez, kako najavljuju američki mediji, biće smanjivanje plata košarkašima, a svaki igrač bi mogao da ostane bez 40 odsto zarade koja mu je ugovorom bila zagarantovana. Konkretnih odluka još uvek nema.

Naravno, ukoliko dođe do smanjenja, to neće zaobići srpske igrače u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Marko Gudurić bi kolektivno ostali bez više od 20 miliona dolara.

Jokić, koji od srpskih igrača ima najveću platu, 28,542,000 dolara bruto, ostao bi bez više od 11 miliona zelenih novčanica. Tačnije njegova smanjena plata bi iznosila 17,124,000 dolara.

Tako bi Bogdanović, umesto 10 miliona, na svoj račun dobio ‘samo’ šest, Bjelici sleduje 4,490,000, a ne 7,150,000 garantovanih ugovorom, Bobiju 2,1 milion, umesto 3,5, dok bi Guduriću na račun leglo 1,65 miliona dolara, umesto 2,75.

 

 

FOTO: NBA.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter