0
Domaći fudbal

FOTO; FK Crvena Zvezda

GOLMAN JAVORA: Instinkt mu je govorio da će odbraniti penal, čestitali mu i navijači Partizana!

Objavljeno: 26.10.20 u 16:49

Heroj tima iz Ivanjice!

Crveno-beli su sinoć podelili bodove sa Javorom na stadionu ‘Rajko Mitić’, pošto nijedna ekipa nije zatresla mrežu protivnika.

Golman ekipe iz Ivanjice, Đorđe Lazović, se istakao na ovom susretu odbranivši šut Mirka Ivanića sa jedanaest metara, kao i stopostotnu priliku Milana Pavkova.

FOTO: YouTube screenshot

U razgovoru za Mozzart Sport-om Lazović je podelio utiske sa utakmice protiv Crvene zvezde.

Za nas jako teška utakmica, ali na kraju neverovatan osećaj. Uzeti bod na ‘Mitiću’ Crvenoj zvezdi, aktuelnom šampionu, vrhunskoj ekipi… Za ovakve utakmice nije potreban dodatni motiv, svaki igrač želi da se pokaže na takvim mečevima, protiv tako jakog rivala. Imali smo odličnu pripremu za utakmicu, sve smo na terenu sproveli u delo kako smo zamislili i bod je došao kao nagrada – rekao je junak jučerašnjeg susreta.

PROČITAJTE JOŠ: SVE JE SPREMNO ZA POČETAK MEČA: Sastavi Radnički Niš – Partizan

Javoru je ovo drugi uzastopni put da ne gube bodove protiv crveno-belih što se dešava retko kojoj ekipi, osim Partizana. Prošle jeseni je bilo 1:1 u Ivanjici, a sada 0:0 u Beogradu.

– Tako se pogodilo. Ne postoji neki poseban recept, neka tajna koju bih mogao da podelim. Izašli smo na teren veoma motivisani, da se dokažemo, dao je svako od nas maksimum, zaslugu nose svi kako mi na terenu, tako i momci koji su bili na tribinama. Krasi nas izuzetan zajednički duh, odlična atmosfera, želja, volja – naveo je Lazović.

Osvrnuo se i na sam trenutak koji je odlučio meč, odbranu penala Mirku Ivaniću u 64. minutu.

– Neverovatan osećaj, toliko dobrih odbrana… Ali, nikada sebe ne guram u prvi plan, jer je sve zasluga cele ekipe. Svi smo se borili, svi smo izgarali na terenu. Što se tiče penala, odlučio sam da čekam Ivanića do poslednjeg trenutka i imao sam osećaj da ću odbraniti. Video sam da i saigrači imaju puno poverenje u mene, da su i oni verovali da ću zaustaviti udarac. Čuje se na snimku, čuo sam i ja i odlučio da poslušam savet, da ostanem miran do poslednjeg trenutka. Bio sam miran, golmanski instinkt mi je govorio da ću odbraniti – naveo je čuvar mreže Javora.

PROČITAJTE JOŠ: SVE JE SPREMNO ZA POČETAK MEČA: Sastavi Radnički Niš – Partizan

Ovim bodom Crvena zvezda je smanjila prednost nad Partizanom, a kako je Lazović nekada bio golman timu iz Humske, upitan je da prokomentariše da li mu je to bio dodatni motiv na ovom meču.

Period u Partizanu je jedna prelepa uspomena, bilo je čestitki od navijača, pa i nekih meni nepoznatih ljudi na društvenim mrežama. Ali, iskreno, nije mi to bio neki dodatni motiv, ja sam igrač Javora, samo o Javoru razmišljam i ovo je bod koji je osvojio Javor, a ne Partizan – izjavio je Đorđe Lazović.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter