0
ATP

FOTO: Screenshot

ĐOKOVIĆ: Neka drugi raspravljaju o tome ko je najbolji!

Objavljeno: 25.10.20 u 16:18

Predstoji mu izazov!

Novak Đoković od početka sledeće nedelje igra turnir u Beču ATP 500 kategorije na kom bi mogao sebi da obezbedi prvo mesto do kraja godine.

Iako ovaj turnir ne nosi mnogo poena na njemu će ove godine igrati i mnoga velika teniska imena poput Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedeva, Andreja Rubljova, Dijega Švarcmana.

Novak se posle odrađenog treninga sa Dominikom Timom, nakratko obratio austrijskim medijima.

PROČITAJTE JOŠ: MILENKO BOGIĆEVIĆ ZAMENIO SAŠU OBRADOVIĆA: ‘Imali smo problema da kontrolišemo njihov skok, važna pobeda za ostanak u dobrom ritmu’

– Dugo nisam bio ovde, a prošli put sam osvoji turnir. Imao sam tada dosta podrške sa tribina, sećam se. Bilo je zanimljivo. U svakom slučaju, hvala organizatorima na pozivnici, Beč volim i poštujem i zbog Tima, Barbare Šet i Tomasa Mustera. Domi Tim je jedan od tenisera koje najviše poštujem, mnogo je radio, borio se i zasluženo osvojio grend slem turnir – rekao je srpski as.

Kako bi sa samo dve pobede u austrijskoj prestonici mogao da se izjednači sa Pitom Samprasom i dosadašnjim rekordom sa 6 sezona završenih na prvom mestu, prokomentarisao je i to.

Raspravu o tome ko je GOAT (prim. aut. najbolji svih vremena), ostavljam drugima, trenutni cilj mi je da zadržim prvo mesto. Sampras mi je bio idol kao malom i stvarno bi bilo lepo da se izjednačim sa njegovim rekordom. Meni lično odgovara ovaj privremeni sistem bodovanja i nadam se da ću u martu dostići rekord – istakao je Đoković.

PROČITAJTE JOŠ: ČUVENI UFC ŠAMPION: ‘Uz Habibovo ime nikada neće ići nešto loše’ (VIDEO)

Ukoliko Novak zadrži prvo mesto do 8. marta 2021, prestići će Rodžera Federera po broju nedelja na vrhu ATP liste.

Protivnik u prvom kolu u Beču mu je domaći teniser, Filip Krajinović, a meč je na programu u ponedeljak.

– Baš smo na treningu pričali kroz šalu kako bi mogli da se ukrstimo u prvom kolu, i to se baš i desilo. U pitanju je veoma talentovan igrač, a ovo mu je omiljena podloga. Donekle imamo sličan stil tenisa – završio je Nole.

FOTO: YouTube screenshot

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter