1
Evropske lige

KAKVA GOLEADA U HOLANDIJI – AJAKS ISPISAO ISTORIJU: ‘Kopljanici’ demolirali protivnika, igrači Venla čak 13 puta vadili loptu iz mreže! (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.20 u 18:48

Ajask je u gostima demolirao Venlo, koji je savladan sa čak 13:0.

U meču šestog kola holandske Eredivizije ‘kopljanici’ su dali čak 13 golova nemoćnoj ekipi Venla13:0 (4:0).

Sa razlogom ljubitelji fudbala širom sveta kukaju što navijača (uglavnom) nema na tribinama, ali sumnjamo da će ijedan navijač domaćih zažaliti što nije bio prisutan da vidi istorijski debakl svog tima.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već na kraju prvog poluvremena, kada je Ajaks poveo sa 4:0, a srpski reprezentativac Dušan Tadić bio je strelac četvrtog gola u 44. minutu.

Delovalo je da će Ajaks smanjiti gas i lagano privesti utakmicu kraju, međutim, to se nije desilo.

Ekelenkamp je postigao je dva gola, pošto je pogađao u 13. i 57. minutu. Fenomenalan je bio Traore, koji je postigao pet golova i upisao dve asistencije. Golove je postizao u 17, 32, 54, 65 i 87. minutu.

Entoni je pogodio u 55. minutu, Blind u 59, Martines u 79, a Huntelar u 74. i 76. minutu.

PROČITAJTE JOŠ: EL KLASIKO: Real ponizio Barsu na ‘Kamp Nou’ – Modrić svojom majstorijom stavio tačku na utakmicu! (VIDEO)

Ovo je novi rekord holandskog šampionata po broju postignutih golova, 1972. godine Ajaks je pobedio Vitese sa 12:1, a pet puta je viđen rezultat 10:0 – poslednji put je 2010. godine PSV savladao Fejenord.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

0
0

1 Komentara

  1. Ocigledno da Ajaks nije vise onaj gospodski klub iz vremena Krojfa Neskensa I ostalih. Samo iskompleksirani timovi se ovako izivljavaju na slabijem.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter