0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA POSLE DRAME SRUŠILA CSKA: Crveno-beli se vratili iz ‘mrtvih’ i savladali velikana iz Rusije! (VIDEO)

Objavljeno: 22.10.20 u 23:15

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su CSKA nakon drame i produžetka u 5. kolu Evrolige rezultatom 86:84.

Crveno-beli su posle pet uzastopnih poraza od moskovskog giganta konačno uspela da ga pobedi, prvi put od 2016. godine.

Zvezda je sada na učinku od dve pobede u četiri meča, dok je CSKA sada na dva trijumfa i tri neuspeha, uz meč više.

 

Agresivna igra u odbrani od prvog minuta činila je da igrači CSKA nemaju rešenje u nekoliko navrata, ali jednostavno delovalo je da crveno-belima ponestane napadačke municije baš u trenutku kada odbrana igra savršeno. Sve do poslednje deonice kada su prosto eksplodirali.

Zvezda je gušila Ruse, do te mere da je Majk Džejms, najbolji poenter Evrolige dve sezone zaredom, promašivao šut za šutem. Ipak, epizodisti su tada preuzeli teret na sebe, pa su i Kurbanov i Heket pogađali kada je bilo potrebno.

Zvezda je živela baš, baš dugo od poena Džordana Lojda koji je u jednom momentu upravo Džejmsa navukao na faul i pogodio za tri, pa ubacio slobodno bacanje za 28:31. Zvezda je sve vreme bila u igri, a tek krajem prvog poluvremena i početkom drugog CSKA uspeva da napravi razliku koja je u jednom momentu bila i plus 14 (35:49).

 

 

Uspela je Zvezda da istopi tu prednost na krilima Korija Voldena i Jagodića-Kuridže koji su bili glavni u seriji od 11:2 (46:51) u kojoj je Itudis nekoliko puta vikao na igrače nezadovoljan postavljanjem kako u napadu, tako i odbrani. Pet minuta CSKA nije uspeo da postigne niti jedan napad, što dovoljno govori da je odbrana najveća prednost Zvezde ove sezone. 

Crveno-beli su se bolje snašli početkom poslednje deonice, pa je Duop Rit pogodio za 56:56. U jednom momentu je došlo do koškanja Hilijarda i Terija što je samo dalo vetar u leđa igračima Zvezde da odigraju još bolje!

Ipak, veoma važne poene Zvezdi je isporučio Davidovac i tako doveo crveno-bele do produžetka! A onda je usledio šou!

Jedan od ključnih detalja desio se u narednom napadu kada je Rit ‘zalepio’ Džejmsa za tablu iz drugog plana.

Crveno-beli nisu uspeli da reše pitanje pobednika u narednom napadu, ali je na sreću po njih Džejms ponovo preuzeo odgovornost – i uz zvuk sirene promašio.

Fantastični Lojd je predvodio Zvezdu sa 31 poenom, pratili su ga Voden sa 12, odnosno Jagodić-Kuridža sa 11 i Teri sa 10.

Kod Moskovljana Heket je postigao 29, a Klajburn je dodao 18 koševa, dok je Majk Džejms meč završio sa samo devet poena.

U narednom kolu, 30. oktobra, Zvezda gostuje Himkiju, dok dan ranije CSKA dočekuje Valensiju.

 

 

 

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter