1
ATP

OTVORENO O AKTUELNIM TEMAMA – VELIKA ISPOVEST NOVAKA ĐOKOVIĆA: Nole otkrio kako su ga ‘izdali’ Nadal i Federer, pa se osvrnuo na predstojeći turnir u Beču! (VIDEO)

Objavljeno: 22.10.20 u 14:49

Srpski teniski as Novak Đoković trenutno boravi u glavnog gradu Srbije gde se sprema za finiš sezone, a odlučio je da se obrati srpskim medijima pred put u Beč gde će igrati turnir serije 500 od 26. oktobra do 1. novembra.

Bez obzira što je diskvalifikovan sa US Opena, a u finalu Rolan Garosa izgubio od Rafaela Nadala, Novak smatra da mu je ovo jedna od najboljih sezona u karijeri.

Postoji mali žal što nisam uzeo jedan od ova dva grend slema. Mislim da sam bio izuzetan na oba turnira. U Parizu sam imao mnogo boljeg protivnika, a ja nisam bio na svom nivou. Dobro, finale je veliki rezultat. Na US Openu se desila situacija koja je bila malo nesrećna za mene, ali… Osvojio sam ostale turnire na kojima sam učestvovao, Sinsinati i Rim – rekao je Đoković i odmah nastavio:

PROČITAJTE JOŠ: VOLDEN O PRELASKU IZ PARTIZANA U ZVEZDU: ‘Bilo mi je teško da donesem tu odluku, razmišljao sam o stvarima koje mogu da mi se dese’

Ako ne računam diskvalifikaciju, imam samo poraz od Nadala, igram tenis života. Jeste da je sezona isprekidana, ali verovatno može da se poredi sa mojim najboljim iz 2011. i 2015. godine. Kako će se završiti? Ne znam. Sad sledi Beč, Pariz preskačem, pa London. Ciljevi su jasni, potrudiću se da zadržim bodovnu prednost i da steknem neku značajniju prednost za prvi tri meseca u godini, jer će mi to pomoći da ostvarim jedan od dva najveća cilja – rekao je Đoković.

Dotakao se Novak o kritikama zbog izjave o tome da treba da se ukinu linijske sudije:

– Osvrnuću se i na neke ljude iz tenisa kao što su Muratoglu ili Beker koji su bili za inovacije u tenisu. Oni su kritikovani, a kritikovan sam i ja jer sam rekao da treba razmotriti da nema linijskih sudija. Smanjuje se faktor ljudske greške. Naime, ja ne mislim da ne možemo bez tehnologije, ali ako nam tehnologija pomaže, onda zašto da je ne iskorostimo. Ne bi se ni ti ljudi totalno eliminisali našli bi neki posao za njega.

FOTO: Dimitrije Nišavić/HotSport

Novak je jedan od osnivača teniske Asocijacije igrača, a na stranu našeg tenisera nisu stali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ: TEODOSIĆEVA ‘MAGIJA’ PONOVO NA DELU: Da li je stvarno (H)TEO ovo – srpski plej postigao spektakularan koš! (VIDEO)

– Pre nego što smo zvanično osnovali asocijaciju, pričao sam sa Federerom i Nadalom. Nisu želeli da se pridruže. Poštujem njihov stav, živimo u demokratskom društvu. Da li bih voleo da su sa nama? Da – bez razmišljanja je izjavio Đoković.

Novinar naše redakcije upitao ga je koliko mu je bilo teško da se navikne na uslove u Parizu i kakva su njegova očekivanja pred odlazak u Beč.

Okolnosti su takve kakve jesu, moramo to da prihvatimo. Nadam se da su ovi uslovi privremeni. U Parizu su bili dosta drugačiji uslovi i pravila, a ja ne želim da krivim organizatore turnira zbog grešaka koje su pravili. Dosta igrača je bilo oštećeno, nekoliko tenisera su na prvom testu su bili pozitivni, a već narednog dana negativni, a organizatori im nisu dozvolili da nastave svoje učešće na turniru. Neki igrači su pretili tužbama, ja ih potpuno razumem.

Što se tiče turnira u Beču, Novakov cilj je i više nego jasan.

Ja na svaki turnir idem sa najvišim ciljevima i ambicijama, ne treba to da ponavljam po 100 puta. Nisam učestvovao u Beču od 2007. godine, radujem se turniru svakako. Ne znam još uvek da li će biti publike, znam da tamo dosta Srba živi i uvek sam imao lepu podršku. Nadam se da ču bar njih nekoliko videti na tribinama.

FOTO: Dimitrije Nišavić/HotSport

0
0

1 Komentara

  1. Nole legendo.Najbolji si sigurno.Nadal te izbegavo od početka godine tu je kumovala i korona ali kad si mu došao na njegov teren u Pariz čovek te očisti sa 3-0…jbg istini u oči.Sad ti izbegavas njega a bogami posle Pariza da me tako neko rasturi….hm

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter