0
Ostali sportovi

FOTO: SIM Srbije

SPORTSKE IGRE MLADIH: Deca regiona na Igrama u Sarajevu

Objavljeno: 20.10.20 u 12:20

Najbolji klinci regiona, okupiće se u Sarajevu, od 20. do 24. oktobra, gde će učestvovati na Velikom međunarodnom finalu Sportskih igara mladih.

Dečaci i devojčice iz tri države (Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske), su stekli pravo da se takmiče u finalu, kao najbolje plasirani u jednom od 10 sportova na Državnim prvenstvima Igara u svojim zemljama.

Kao što je poznato, Sportske igre mladih u Srbiji postoje sedam godina. Osnovci iz celog regiona najpre se takmiče na turnirima u svojim gradovima, a najuspešniji među njima idu na Državno prvenstvo. Oni koji se i tu najbolje pokažu, stiču pravo da se takmiče na Velikom međunarodnom finalu, koje je do sada svake godine organizovano u avgustu u Splitu, odakle je ova manifestacija i potekla.

 

FOTO: SIM Srbije

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Međutim, epitet ‘amaterski’ ništa ne opravdava osim činjenice da je učešće dece na Igama dobrovoljno. Sva takmičenja u regionu i sve propratne aktivnosti organizovani su na visoko profesionalnom nivou kakav se retko viđa i na daleko ‘ozbiljnijim’ sportskim događajima.

Ove godine je upravo obeležavanje jubileja – deset godina postojanja Igara u BiH – uticalo na to da se završnica ovog velikog takmičenja iz Splita preseli u Sarajevo.

Tamo će SIM-ovci iz sve tri zemlje pet dana boraviti u epidemiološki strogo kontrolisanim uslovima u prelepom kompleksu luksuznih hotela na Ilidži. Pored toga što će se takmičiti u šahu, tenisu, rukometu, uličnoj košarci, atletici, odbojci, odbojci na pesku, stonom tenisu i turnirima Coca-Cola kup u malom fudbalu i Lino igri između dve vatre, deca će, kao i svake godine, uživati u druženju, dobroj zabavi, susretima sa starim prijateljima i upoznavanju novih.

FOTO: SIM Srbije

Očekuje se da će u delegaciji Srbije koja će otputovati u Sarajevo biti oko 270 članova, a na takmičenjima će našu zemlju predstavljati klinci iz Niša, Prijepolja, Kraljeva, Kuršumlije, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Čačka, Kruševca, Novog Sada, Kikinde, Surdulice, Bosilegrada, Beograda, Aleksinca, Šapca, Priboja, Obrenovca, Nove Varoši, Sokobanje, Čajetine i Čelareva.

– Do sada su se predstavnici Srbije sa finala u Splitu uvek vraćali sa velikim brojem osvojenih medalja, ali i bogatiji za predivna iskustva i mnogo novih prijatelja, što je na Igrama daleko važnije od samog plasmana. Nema sumnje da će i ove godine SIM-ovci iz regiona uživati u još jednoj sportskoj avanturi za pamćenje, a prilika da zajedno proslavimo 10. rođendan Igara u Bosni i Hercegovini biće svakako razlog više da nam svima ovaj spektakl ostane u prelepom sećanju. Da bi zaista tako i bilo mi ćemo, kao i na svim dosadašnjim aktivnostima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji, i tokom putovanja i boravka učesnika Velikog međunarodnog finala u Sarajevu insistirati na poštovanju strogih mera u borbi protiv kovida 19. Ova sezona Igara je u celom regionu drugačija od svih dosadašnjih zbog epidemiološke situacije. Zdravlje dece učesnika oduvek nam je bilo prioritet. Moramo svi zajedno biti odgovorni i prema sebi i prema drugima, jer je to jedini način da se u ovim okolnostima igramo, takmičimo i družimo – naglasila je Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije.

 

FOTO: SIM Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter