2
AdmiralBet ABA Liga

DINO RAĐA ‘ZAKOPAO’ ABA LIGU: ‘Koga još interesuje ‘domaće’ takmičenje sa 40 Amerikanaca?!’

Objavljeno: 17.10.20 u 11:30

Legendarni jugoslovenski košarkaš Dino Rađa smatra da je ceo koncept oko ABA lige otišao u pogrešnom smeru.

On je u podkastu ‘Sportskih novosti’ još jednom kritikovao rad i izgled ABA lige, pogotovo iz perspektive hrvatske košarke.

Ja odavno već govorim da mi u ovom trenutku nismo spremni da igramo ABA Ligu. Otišla je svakako u krivom smeru. To je trebalo da bude liga u kojoj će se igrači razvijati i napredovati, što je veća konkurencija tu bi profitirali, ali ABA liga se pretvorila u to ko ima više para i ko će doneti više Amerikanaca – rekao je Rađa i dodao:

Ne vidim nikakvog smisla za hrvatsku košarku, ali ni za bilo koju koja igra.

Najveći problem je, ističe Rađa, potenciranje stranaca i ‘gušenje’ mladih košarkaša jureći mesto u Evroligi ili Evrokupu.

– Čitao sam da oko 40 Amerikanaca igra ABA ligu, to su četiri kompletne ekipe, to je suludo. Jednog ili dvojicu razumem, ali pet-šest po ekipi je totalno bez veze. Igraju između sebe, nema tu nikakve koristi. Ne znam koga to interesuje, ne sećam se kad sam pogledao neki meč ABA lige –  poentirao je Dino Rađa.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter