0
ATP

SRBIN IGRA TENIS SVOG ŽIVOTA: Danilo Petrović je u polufinalu – na ‘pomolu’ je srpsko finale?!

Objavljeno: 16.10.20 u 19:17

Srpski teniser Danilo Petrović uspeo je da se plasira u u polufinale turnira na Sardiniji nakon što je pobedio Federika Delbonisa sa 2:1 (7:6/7:3/6:1).

Dvadesetosmogodišnji teniser iz Beograda do sada u karijeri nije upisao nijedu ATP pobedu, u poslednje vreme bio je u nešto lošijoj formi, u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio je od 292 tenisera sveta Andree Pelegrina.

Međutim, našeg tenisera je ‘pogledala sreća’, Fonjini je odustao od turnira, a Danilo je upao u glavni žreb i to direktno u drugo kolo. Dača je počeo da pravi ‘čuda’, prvo je savladan Roberto Karbaljes Baen, a potom i nekadašnji 33 teniser sveta, Federik Delbonis.

PROČITAJTE JOŠ: NEMANJA MILETIĆ ZA HOTSPORT: Miljenik navijača Partizana pred predstojeći derbi – ‘Daće Bog da se tradicija nastavi’

U polufinalu, Danilo će se sastati sa Markom Čekinatom, koji je bio bolji od Španca Alberta Ramosa sa 4:6, 6:1, 6:1. Ono što je posebno zanimljivo, na Sardiniji bi mogli da gledamo srpsko finale. U drugom polufinalnom duelu, snage će odmeriti Laslo Đere i Janik Hofman.

Danilo je već obezbedio najbolji rang u karijeri, do sada je to bilo 155. mesto, a sada je projektovan na 136. poziciju na ATP listi.

FOTO: Instagram/Screenshot

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter