0
ATP

FOTO: Twitter/printscreen

LOŠE VESTI ZA NOVAKA: Srpski teniser neće moći da brani titulu u Australiji!

Objavljeno: 16.10.20 u 11:50

Najbolji teniser sveta Novak Đoković mogao bi da ostane bez prilike da brani šampionsku titulu na Australian openu 2021. godine ukoliko naredni Grend slem u Melburnu bude otkazan zbog pandemije korona virusa.

Do njegovog početka ostalo je još nekoliko meseci, ali se već sada razmatraju opcije u svetlu globalne pandemije kako bi turnir uopšte mogao da bude održan, s obzirom na to da su vlasti u Australiji zabranile ulazak stranaca u zemlju i napuštanje kontinenta svojim državljanima sve do 2022. godine.

Direktor Australian opena Kreg Tili uputio je vlastima upozorenje da turnir neće moći da se održi sa ovakvim pravilima na snazi.

– Ne može da se dogodi da teniser bude zarobljen u karantinu 14 dana, a da onda igra turnir. To ne možete da očekujete od njih. Nikako. Moramo znati sledeće u naredne dve sedmice, najviše mesec dana – da li će se granice otvoriti i da li ćemo moći da organizujemo turnire u više gradova. Ako to ne bude moguće, moraćemo da razmislimo o raznim drugim scenarijima – kaže Tili.

Sve to ne komplikuje samo Australian open, već i čitav početak sezone koji se u najvećoj meri svake godine održava u ovoj zemlji. Prošle sezone je održan i prvi ATP kup koji se igra u tri grada te zemlje, a tu su i turniri u Adelejdu i Oklendu, koji prethode prvom Grend slemu u sezoni.

Iako je ATP nedavno doneo odluku da se teniserima sve do 8. marta 2021. godine neće brisati bodovi, ovakav scenario svejedno uopšte ne ide na ruku Novaku Đokoviću.

Najbolji teniser sveta je igrom slučaja u 2020. godini već ostao bez prilike da brani trofeje na Vimbldonu osvojene 2018. i 2019. godine. U Melburnu bi sada mogao da ostane bez prilike da na svom omiljenom Grend slemu pojuri ukupno 18. trofej i tako pokuša da se približi rekorderima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji imaju po 20.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter