0
Ostali sportovi

FOTO: BSS

NIŠ DOBIO HALU ZA BOKS: Nenad Borovčanin nastavio sa promocijom ‘plemenite veštine’

Objavljeno: 15.10.20 u 14:20

Nenad Borovčanin, predsednik Boks saveza Srbije, nastavio je sa iznenađenjima, oko promocije boksa u Srbiji.

Uz pomoć grada Niša, uloženo je četiri miliona dinara u obnovu i sređivanje hale Softka, kojom rukovodi Sportski centar ‘Čair’.

Podatak koji je vrlo važan da je hala ‘Sofka’ renovirana čak posle 63 godine!

Povodom toga danas je u Nišu i zvanično otvorena ova hala, koja je opremljena ringom i 18 raznih sprava za trening boksa. Otvorili su je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik BSS Nenad Borovčanin i većnik za omladinu i sport Branislav Kačar. Održan je i pokazni trening talentovanih boksera iz dva niška kluba.

– Drago mi je što sam danas ovde i hvala bokserima na poklonu, lepim rukavicama koje će krasiti moj kabinet. Gledaćemo da kao grad pomažemo boksu i da se potrudimo da sva zainteresovana omladina za ovaj lepi sport počne ovde da trenira. Želim da vratimo staru slavu boksu, koju je ovaj sport imao pre dosta godina. I da se klubovi ujedine u jedan, kako bi imali još bolju priliku da ostvare značajnije rezultate – deo je izlaganja gradonačelnica Niša, Dragane Sotirovski.

FOTO: BSS

Nenad Borovčanin se nadovezao.

– Tradicija boksa u Nišu je duga, ali poslednjih godina je boks u ovom lepom gradu stagnirao. Od prošle godine počeo je da se budi a ova vrhunska hala će biti pravi podstrek za još bolji rad. Hvala gradu na podršci. Sada je važno da klubovi Radnički i Naisus formiraju besplatnu školu boksa, koja za nekoliko godina treba da iznedri nove šampione. U dogovoru sa gradonačelnicom Draganom, nastavićemo da radimo na jačanju našeg sporta, a da od sledeće godine, od proleća imamo boks i na Čairu i Tvrđavi – poručio je Nenad Borovčanin.

 

 

FOTO: BSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter