0
Košarka

FOTO: Twitter screenshot

LEJKERSI SU NOVI ŠAMPIONI NBA LIGE: Tripl-dabl Lebrona i MVP priznanje za ‘kralja’, ‘jezeraši’ sustigli Seltikse po broju titula! (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.20 u 09:15

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa novi su šampioni NBA lige!

Lejkersi su savladali Majami Hit u šestoj utakmici velikog NBA finala rezultatom 106:93 i tako su zatvorili finalnu seriju sa 4-2.

MVP finala je Lebron Džejms, koji je imao u ovom duelu upisao tripl-dabl (28 poena, 14 skokova, 10 asistencija).

Slavna franšiza iz Los Anđelesa stigla je do 17. titule, čime se izjednačila na vrhu večne liste sa Boston Seltiksima po broju osvojenih titula.

Lejkersi su bolje započeli meč, iskoristivši činjenicu da su košarkaši Hita promašili dosta zicera i da se najbolji igrač ekipe sa Floride, Džimi Batler, u prvih šest minuta nije upisao u strelce.

Posle prvih 12 minuta, Lejkersi su imali osam poena prednosti.

Odlučujući period za konačan ishod duela bila je druga deonica. Ekipa iz Kalifornije je igrala odlično, a Majami nije uspevao da pronađe ritam koji ih je krasio u prethodnim duelima, Nastavio je tim Erika Spolstre da promašuje otvorene trojke i zicere, a Lejkersi su predvođeni Lebron Džejmsom, Entoni Dejvisom i raspoloženim Rondom došli do ogromnih +28.

 

Ništa se nije promenilo ni u trećoj četvrtini, pošto su Lejkersi otišli na maksimalnih +32.

Održavali su veliku prednost i bilo je jasno da nema povratka za Majami, koji je samo želeo da ublaži ovu katastrofu.

Hit je to i uspeo, pošto su Lejkersi ‘prikočili’ u poslednjoj četvrtini, pa su pobedu ostvarili sa samo 13 poena prednosti, s obzirom da su u trećoj deonici imali neverovatnih +36.

Igrač utakmice bio je Lebron Džejms sa novim tripl-dablom, 28. u plej-ofu i 11. u finalu. Upisao je 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Istakli su se i Dejvis sa 19 poena i 15 skokova, Rondo sa 19 i Kaldvel Poup sa 17 poena.

Kod Majamija, najefikasniji bio je Bem Adebajo sa 25 poena, 10 skokova i pet asistencija.

Pratili su ga Džimi Batler sa 12 poena, sedam skokova i osam asistencija, Krauder sa 12 poena.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter