0
U pripremi

FOTO: Twitter

NOVAK NAKON TEŠKOG PORAZA: Đoković nahvalio Nadala, pa otkrio zbog čega je upravo on veliki šampion!

Objavljeno: 11.10.20 u 21:15

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala 6:0, 6:2, 7:5.

Novak je nakon meča istakao da ga je španski teniser potpuno nadigrao i zasluženo pobedio.

Nemam šta da kažem osim da me je Rafa potpuno nadigrao. Bio je bolji teniser danas. Nije promašivao uopšte, stizao je svaku loptu, igrao je taktički odlično. Ja sam se osećao dobro tokom celog turnira, mislio sam da sam u odličnoj formi. Ali me je on iznenadio svojom igrom, kvalitetom tenisa. Fenomenalan je bio. Odigrao je savršen meč, pogotovo u prva dva seta. U trećem sam ja uspeo da se vratim, bilo je nekoliko neizvesnih gemova. Imao sam svoje šanse, nisam ih iskoristio i on je završio meč. To je to. Zaslužio je.

Pričao je Novak o tome kako je pokušavao da promeni ritam.

– Dropšotovi danas nisu bili pravi izbor. On je uglavnom osvajao poene kada sam ih igrao. Mada ih nisam ni igrao toliko. Taktički sam pokušavao različite stvari, ali nije mnogo toga radilo u prva dva seta. Želeo sam da promenim ritam, ali je on bio spreman.

PROČITAJTE JOŠ: ‘KRALJ ŠLJAKE’ PONOVO NA TRONU ROLAN GAROSA: Novakov ‘košmar’ u Parizu!

Govorilo se pred početak turnira da uslovi u Parizu neće odgovarati Nadalu.

– I ja sam mislio da će uslovi više meni odgovarati. Osećao sam se odlično tokom turnira. Ali Rafa je dokazao da smo svi pogrešili. Zato je veliki šampion. Odigrao je fantastično danas i to je to.

Nadal je došao do 13. titule na Rolan Garosu.

– Čini se da niko ovde ne može da ga zaustavi. Divim se svim njegovim dostignućima, pogotovo onome što je ovde uradio. Neverovatne rekorde je postigao. Izgubio je samo dva puta u karijeri u Parizu. Osvojio je 13 titula i nemam mnogo toga da dodam. Zaslužuje sve pohvale.

FOTO: Rolan Garos

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter