0
ATP

‘KRALJ ŠLJAKE’ PONOVO NA TRONU ROLAN GAROSA: Novakov ‘košmar’ u Parizu!

Objavljeno: 11.10.20 u 18:16

Rafael Nadal pobedio je najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića sa 6:0, 6:2, 7:5, i na taj način došao do 13. titule na Rolan Garosu.

Ovo je Nadalov ujedno i 20. Gren slem trofej, čime je stigao Švajcarca Rodžera Federera.

Ovaj meč je izuzetno loše počeo za Novaka Đokovića. Srpski teniser nije mogao da uhvati ritam, pokušao je ‘drop-sotovima’ da nadmudri Španca, ali mu to nije pošlo za rukom.

Novak je davao sve od sebe, žestoka borba je viđena bez obzira na rezultat. Uostalom, četiri od šest gemova u prvom setu igrano je na razliku. Nakon 45 minuta, Nadal je ubedljivo osvojio prvi set – 6:0.

Đoković je prvi gem osvojio tek posle 55 minuta i to pošto je spasao tri brejk lopte u prvom gemu drugog seta. U nastavku je ponovo najbolji teniser sveta grešio više od svog protivnika, pa je ‘kralj šljake’ uz dva brejka došao do drugog seta.

PROČITAJTE JOŠ: DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI: Nećete verovati koliko Ronaldo zaradi za sat vremena!

Izjednačeno je bilo u trećem setu, delovalo je kao da se srpski teniser ‘probudio’. Konačno su se kod Novaka pojavile emocije, onog trenutka kada je u šestom gemu uspeo da brejkuje Nadala. Presudan je bio brejk u 11. gemu, srpski teniser je dvostrukom servis greškom omogućio Nadalu da se 13. put osvoji prestižni turnir u Parizu.

FOTO: Rolan Garos

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter