0
Košarka

FOTO: Twitter

MAESTRALNI BATLER PRKOSI LEBRONU: Novi tripl-dabl Džimija, Majami posle drame smanjio prednost Lejkersa u finalnoj seriji! (VIDEO)

Objavljeno: 10.10.20 u 09:15

Košarkaši Majami Hita pobedili su Los Anđeles Lejkerse u petoj utakmici finala NBA lige rezultatom 111:108.

Ekipa sa Floride odigrala je ovaj meč sa samo sedam igrača u rotaciji. Majami je na taj način smanjio prednost ekipe iz Kalifornije na 3-2, a fantastičan meč odigrao je Džimi Batler, koji je upisao drugi tripl-dabl u finalnoj seriji.

On je postigao 35 poena, a dodao je 12 skokova, 11 asistencija, pet ukradenih lopti i jednu blokadu.

 

Lejkersi su posle udodnih minuta i vođstva Hita, napravili seriju 9:0, a potom su imali +5, pa je Spolstra već na pola prve četvrtine morao da iskoristi dva tajm-auta.

Ipak, Hit se konsolidovao i došao do egala na kraju prve deonice.

Fantastično je Majami otvorio drugu četvrtinu. Napravili su seriju 11:3 i zahvaljujući dobroj odbrani Igudale, došli su do +9.

Niko iz Lejkersa nije mogao da pogodi ništa, pa je Lebron uzeo stvari u svoje ruke i u prvih šest minuta druge četvrtine postigao je sve poene za svoj tim, pošto ih je ubacio 11.

Smanjili su Lejkersi na minus šest, morao je Spolstra da zatraži tajm-aut, a problem za Frenka Vogela bio je što je u prvih 15 minuta meča iskoristio čak četiri tajm-auta i ostala su mu samo tri do kraja meča.

Nije mogao više do poluvremena da ih traži, pa je morao da veruje u svoju ekipu i lidere na parketu.

Na startu drugog poluvremena igralo se koš za koš.

Batler se nije zaustavljao i nastavio je u svom ritmu, pa je pogodio uz faul Hauarda, koji je na kraju bio nesportski.

U nastavku akcije Džimi hvata ofanzivni skok, asistira Hiru koji pogađa trojku, a u narednom napadu takođe pogađa i Majami serijom 8:0 odlazi na +8.

Lebron, Kuzma i Dejvis vraćaju Lejkerse poenima i uz dobru odbranu ponovo prilaze na minus jedan tri minuta pre kraja treće četvrtine.

Posle +8 za Majami, stao je šut i Lejkersi su zategli odbranu. Napravili su preokret na šest minuta do kraja zahvaljujući bacanjima Dejvisa i trojci Poupa.

Lejkersi su nastavili sa serijom koja je iznosila 17:3 i na četiri minuta do kraja imali su +3 (99:96).

Majami je zategao odbranu, Batler je blokirao Džejmsa i ukrao loptu Karuzu, a trojkom Robinsona i zakucavanjem Adebaja, Majami ponovo dolazi do prednosti (101:99).

Potom je usledila neverovatna završnica.

Batler pogađa za 103:101, da bi Lebron uz faul pogodio preko dvojice i realizovao dodatno slobodno bacanje za 104:103 za Lejkerse.

Džimi pogađa ponovo na minut do kraja za 105:104 za Hit, ali Lebron ubacuje 40. poen za 106:105.

Fauliran je Batler na 47 sekundi i pogađa dva slobodna bacanja za 107:106 za Hit.

Dejvis pogađa posle ofanzivnog skoka za 108:107 na 22 sekunde do kraja, a Batler sa dva bacanja na 16 sekundi do kraja donosi 109:108 Majamiju.

Deni Grin je u poslednjem napadu promašio otvorenu trojku, Moris je uhvatio ofanzivni skok i bacio loptu u aut, neshvatljivo, pa je ostalo samo 2,2 sekunde, a tajm-auta nije bilo.

Fauliran je Hiro, pogodio je dva bacanja, a Lebron je sa pola terena promašio trojku i meč je bio gotov.

Pored maestralnog Batlera u Majamiju su se istakli Robinson sa 26 poena i sedam ubačenih trojki, Nan je daodao 14, Adebajo 13 poena, Hiro 12, Krauder 11 poena, a Igudala se nije upisao u strelce.

Na drugoj strani, Džejms je imao 40 poena, 13 skokova i sedam asistencija, dok je Entoni Dejvis ubacio 28 poena, uz 12 skokova.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=mwcargK_aDw

FOTO: Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter