2
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

STANOJEVIĆ O PRELAZNOM ROKU: Sve želje su mi se ispunile, jedva čekam derbi! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.20 u 14:18

Ovo je bio veoma uzbudljiv prelazni rok u Humskoj.

Jedan od najuzbudljivijih dana tokom ovog prelaznog roka u Humskoj bio je onaj kada je na klupu crno-belih seo ljubimac navijača, Aleksandar Stanojević.

Kako je došao u Partizan, Stanojević je imao nekoliko nekoliko igrača koje bi rado želeo da vidi u crno-belom dresu, i kako kaže, sve želje su mu se ispunile.

Na zvaničnom Jutjub kanalu FK Partizan, strateg crno-belih odgovarao je na razna pitanja vezana za prelazni rok, derbi, nastavak sezone…

Da li spremate promenu sistema igre Partizana u nastavku sezone?

–Svesno želim da promenim sistem igre, videćemo, sigurno ćemo u narednih mesec, mesec i po dana da promenimo način igre i sistem. To zavisi od vremena i spremnosti igrača.

Da li postoji problem na poziciji desnog beka?

– Mi nemamo problem ni na jednoj poziciji, pokriveni smo svuda, imamo na desnom i levom beku različite profile igrača, ofanzivnije i defanzivnije. Vreme će da pokaže ko donosi koji kvalitet i za koju utakmicu. Najvažnije je da smo pokriveni na svim pozicijama.

U klub je pred kraj prelaznog roka stiglo četiri igrača, da li su sve rupe u timu pokrivene?

– Generalno, sve što sam želeo je realizovano, bukvalno sve, sve što smo pomislili i poželeli došlo je. Ipak, meni su potrebna dva prelazna roka da napravim ekipu kakvu ja želim i sigurno će u decembru da bude dopuna. Sve što sam poželeo u ovom prelaznom roku, to sam dobio – jasan je bio Stanojević odgovarajući na pitanja novinara.

Može li sa ovim sastavom da uspe u planu promene sistema igre?

– Sa ovim igračima mogu da igram ono što želim, ali je potrebno vreme. Žao mi je što nismo kompletni, te je potrebno da budemo strpljivi.

Filip Holender je stigao u Partizan, ali se vrlo brzo vratio u Mađarsku kako bi zaigrao za nacionalni tim i vraća se svega tri dana pred derbi sa Zvezdom?

– Holender je veliki problem. Sve momke dobro znam, iako su sa reprezentacijama. Bili smo neki određeni period zajedno. Problem su samo Holender (sa Mađarskom) i Sveta Marković (sa mladom reprezentacijom Srbije), ali mi je drago što su sa nacionalnim timovima.

Postoji li pritisak pred večiti derbi zbog prednosti na tabeli koju ima Zvezda?

– U derbiju su uvek velika očekivanja, svi žele pobedu. Vremena se menjaju, ali ciljevi kada je reč o utakmicama sa večtim rivalom ostaju isti. Svaki derbi donosi istu emociju. Ne opterećuje me činjenica da je derbi za nas biti ili nebiti, uvek je tako. Da li je ‘minus osam’ ili plus, svejedno je. Sve sam iskusio, jedva čekam derbi, svi živimo za tu utakmicu. Žao mi je što neće da bude navijača na našem stadionu, fale nam. Ne samo sad, nego na svakoj utakmici, navijači vas nose, donose tenziju.

Ko će da igra ‘devetku’ umesto Umara Sadika?

– Bajbek je rešenje za ‘devetku’. Tu je i Holender, iako je on više krilni napadač. Odlaskom Matića ostavili smo prostor za mladog Štulića. Imamo rešenja…

Da li možete poslednja četiri pojačanja da ocenite svakog ponaosob?

– Želja mi je bila da dovedem igrače koji znaju šta je Partizan. To mi je bio osnovni cilj, Jojić koji oseća klub, igrao je u Dortmundu i Kelnu, donosi ozbiljnost i kvalitet. Sa njim možemo da igramo na više načina, jer pokriva više pozicija. Obradović donosi kvalitet, reprezentativni kalibar, donosi drugačiju igru nego što smo gledali. Nije bio u ritmu, ali se nadam da će brzo da se vrati. Sa njim možemo da igramo sa tri u poslednjoj liniji. Sveta je mlad igrač, gledao sam njegove partije u Grčkoj, zna kakav je pritisak nositi dres Partizana i ono što je najvažnije je da je bonus igrač. Bajbek mi se najviše dopao od četiri kandidata. Igrač sjajne tehnike, veliku brzinu i dobru završnicu. Dolazi iz vrhunskog nivoa, ali je potrebno da se sačeka – zaključio je Aleksandar Stanojvić.

FOTO: FK Partizan

0
0

2 Komentara

  1. Derbi da ti donese slavu to ti je zelja,od toga nema nista,pet bodova ce ostati,drebi nista ne resava samo stvara mrznju…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovo su komentari koje je pregazilo vreme, kakve pozicije i varijante ovaj čovek ne vidi osnovno, da oni dva pasa ne mogu da sastave, a okuplja partizanove škartove,,, voleo bih da me demantuju,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter