0
Evroliga

SIMONOVIĆ NAKON SJAJNE PARTIJE: ‘Ne mogu ovde da traže to po šta su došli’

Objavljeno: 09.10.20 u 23:16

Marko Simović je zablistao večeras i bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Iskusni košarkaš odigrao je na nivou igrača koji je u najboljim godinama. Ubacio je 16 poena, a svojim karakterističnim šutevima ‘srušio’ je ekipu Baskonije.

-Sjajna utakmica za nas. Svih 40 minuta smo igrali odličnu odbranu, a iz dobre odbrane dođe i dobar napad. Od prvog minuta smo nametnuli ritam koji nama odgovara i pokazali smo im da ne mogu ovde da traže to po šta su došli. Čestitam svima na pobedi. Sjajan trijumf, prvi. Pokazali smo da je utakmica u Istanbulu bila loše veče. Normalno je, Fenerbahče je sjajan tim, pobedili su Efes u gostima – kaže Simonović.

Rekao je da mu navijači nedostaju.

-Bitno je da smo pobedili i da je neko pokrenuo ekipu. Džordan je bio sjajan i ceo tim je odlično odigrao. Što se tiče publike, ne mogu da vam opišem koliko je čudno igrati u Evroligu u ovoj hali bez njih. Da im poručim u svoje ime i u ime svih ostalih iz svlačionice – jako nam nedostaju i jako ih volimo. Nadamo se da će zdravstvena situacija što pre da se reši i da ćemo se videti – dodaje iskusni košarkaš.

Govorio je o ‘gustom’ rasporedu koji očekuje ekipu.

Nije nimalo lako. Uključujući ovu utakmicu, odigrali smo ih pet za devet dana, od toga tri u Evroligi. Imamo duplo kolo naredne nedelje. Nimalo nije lako sa svim protokolima, koje zaista poštujemo i pratimo. Ali, šta da radimo? Kako je nama, tako je svima. Zdravlje je najbitnije- kaže Marko.

Na kraju je svima poželeo puno zdravlja.

Mi smo spremili glavu za to i kao što sam rekao – kako nama, tako i svima. Vidite šta se desilo, Himki ima petoricu zaraženih. Čuo sam se sa nekim prijateljima koji igraju za Himkiju i nadam se da će što pre da se oporave i da će virus što pre da nestane. Vakcina, šta god, samo da svi budemo zdravi globalno. Želim svima dobro zdravlje, da nas momoiđu povrede i da imamo dobru sezonu – poručio je Marko Simonović.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter