0
ATP

NEZAUSTAVLJIVI NADAL: Bez izgubljenog seta do FINALA ROLAN GAROSA! (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.20 u 18:47

Španac još jednom pokazao zašto je ‘kralj šljake’.

U prvom polufinalu na ovogodišnjem Rolan Garosu Rafael Nadal je savladao Dijega Švarcmana rezultatom 6:3, 6:3, 7:6 (0).

Nadalu je ovo 99. pobeda na Otvorenom prvenstvu Francuske i nikada u karijeri nije zabeležio poraz posle četvrtfinala na ovom takmičenju.

Švarcmanu je današnji rezultat najbolji plasman ikada na nekom od grend slemova i od sledeće nedelje će se naći u 10 najboljih na ATP listi.

Očekivalo se da možda može doći do iznenađenja, s obzirom na to da je Argentinac nedavno savladao Rafu na šljaci, međutim Španac je danas bio više nego ubedljiv.

PROČITAJTE JOŠ: NOVA PRAVILA U FUDBALU: Hoće li ih uvesti?

Prvi gem prvog seta bio je vrlo zanimljiv za praćenje. Trajao je čak 14 minuta, ali Nadal je ipak uspeo da sačuva svoj servis. Rafa je ubrzo poveo i jedan brejk više bio mu je dovoljan da osvoji set.

U drugom setu Nadal je bio mnogo dominantniji, dva puta je protivniku oduzeo servis i udvostručio prednost.

Treći set je bio najneizvesniji. Odigrano je čak četiri vezana brejka. Usledio je tajbrejk, gde je Švarcman vezao nekoliko neiznuđenih grešaka i to je bilo dovoljno Nadalu da privede meč kraju.

Rafaelu Nadalu je ovo čak 13. finale na Rolan Garosu, a protivnik u meč na kom može da postane šampion Pariza 4. put zaredom će mu biti bolji iz duela Đoković – Cicipas.

https://www.youtube.com/watch?v=p_pEkwiwuaM

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter