1
Fudbal

FOTO: FSS

SERGEJ ‘NOSI’ SRBIJU NA EURO: Milinković Savić dvostruki strelac, ‘Orlovi’ nakon drame i produžetaka pobedili Norvešku! (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.20 u 23:25

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of baraža za Evropsko prvenstvo, pošto je nakon drame i produžetaka pobedila Norvešku sa 2:1.

Apsolutni heroj ‘Orlova’ bio je Sergej Milinković Savić koji je sa dva gola u 82. i 103. minutu, doneo Srbiji veliku radost.

Ređale su se dobre prilike, od Maksimovića, a onda i raspoloženog Đuričića. Potom su krenule i još ozbiljnije šanse, kada je ofanzivni tandem Mitrović – Đuričić za malo zakasnio na jedan centaršut, da bi posle intervencije Maksimovića na našoj gol-liniji posle pokušaja dotad ne baš zapaženog Halanda.

PROČITAJTE JOŠ: SERGEJ PONOVO: Milinković Savić maestralnim lobom doneo još jednom prednost Srbiji! (VIDEO)

Mitrović imao sjajnu priliku za 0:1. Ipak, iako ga je Filip Đuričić idealno poslužio s leve strane, naš najbolji golgeter je sa pet i po metara pokušao da matira golmana, no ispruženom nogom – poslao je loptu preko prečke u 35. minutu.

Na poluvreme se otišlo bez golova, iako su mreže mogle da se zatresu.

Sledeća kolosalna prilika Srbije bila je još veća. Nakon nešto ofanzivnijeg izdanja Norveške na startu drugog poluvremena, u 55. minutu agilni Lazović je s desne strane precizno uposlio Đuričića na ivici peterca, gde se on okrenuo, šutnuo odmah, a čuvar mreže Jarsein fantastično intervenisao i sprečio pogodak.

Situacija na terenu je dodatno postala zanimljiva nedugo zatim, kada se Halandu i Serlotu u napadu domaćih pridružio i King. To jeste počelo da pravi malo veće glavobolje srpskoj odbrani, ali i da otvara više prostora u veznom redu Norveške, iz kog je izašao povređeni kapiten domaćih Henriksen.

U novonastalim okolnostima Tumbaković je na izazov kolege reagovao svojom „rokadom“. Izveo je Đuričića i Nemanju Maksimovića, ubacio Milivojevića i Sergeja Milinkovića Savića. Upravo  je Sergej i zatim zatresao mrežu rivala. Tadić je izveo slobodnjak, Mitrović kod dalje stative vratio loptu u peterac, a Sergej, usamljen, doneo prednost Srbiji u 82. minutu.

U dodatnih 30 minuta naši reprezentativci nisu stajali. Iako je i rival pretio, mada ne previše opasno, Sergej Milinković Savić je krunisao odličnu akciju ekipe Srbije u 102. minutu, kada je lopta s desne strane stigla do Tadića koji se našao na sedam metara od gola. On je odmah odložio loptu rezervisti, koji je sjajnim lobom s leve strane postigao svoj drugi dres u nacionalnoj selekciji – za velikih i konačnih 1:2 i prolazak reprezentacije Srbije u finale baraža.

 

FOTO: FSS

0
0

1 Komentara

  1. svaka cast nova.rs sto su dozvolili da svi vide prenos! secam se kad je to bilo na areni niko nije mogao gledati! respect!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter