0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

OBRADOVIĆ O SVOJIM POČECIMA, POVREDAMA, DOLASKU U PARTIZAN: Kada sam došao kod Sava, nije bilo dobro, a onda me je pozvao Iliev! (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.20 u 15:14

Ivan Obradović je samo jedan od ‘povratnika’ koji su ponovo obukli crno-beli dres.

Iskusni levi bek ponikao je u Partizanu još davne 1997. godine, prošao je sve mlađe kategorije ekipe iz Humske, da bi nekoliko godina kasnije konačno zaigrao za prvi tim.

O svojim počecima, govorio je Ivan Obradović za zvanični Jutjub kanal Partizana.

– Sećam se da sam ispred zgrade igrao fudbal i kum Miša, veliki zvezdaš, zvao je tatu i pitao da li hoću da idem u Partizan, kod čika Trbe. Tu na tartanu je sve krenulo, a 1999. je bila prva registracija. Prošao sam sve kategorije, posle i zaigrao u prvom timu – rekao je Obradović.

Nema sumnje da bi Obradović napravio mnogo bolju karijeru, da ga u tome nisu sprečile povrede.

Nažalost, to je do genetike. Nije da sam ja neprofesionalac i neradnik. Borio sam se. Uvek sam išao od zvezda do dna. Uvek sam se vraćao. To govori da imam mentalitet, trudio sam se da ojačam i za mene nikada nema odustajanja.

Nekako se čini da se u svakom prelaznom roku njegovo ime povezivalo sa Partizanom, i konačno, upravo se sada to i dogodilo.

– Prvi kontakt je bio pre godinu i po dana. Tada sam bio u Anderlehtu, ali se tamo promenio trener i dobio sam priliku u drugom delu sezone. Prošlo leto sam dobio ponudu od Legije, odlučio sam se da idem. Ovog leta sam bio na granici, bio je neki kontakt sa moje strane, kada sam došao kod Sava Miloševića, nije dobro prošlo. Onda sam došao na Teleoptik i tu trenirao, kada je došao poziv od Ivice Ilieva – priča Obradović i nastavlja:

Rekao mi je: ‘Hej, gde si, hajde, vrati se’. Taj prvi razgovor nije prošao kako sam očekivao, a i oni. Ali, eto, na kraju se sve završilo dobro i srećan sam. Vratile su se lepe emocije. Moja moralna obaveza je da moram da pružim maksimum. Dete sam Partizana, osećam ovaj klub – istakao je Obradović.

Na poziciji levog beka nalaze se Slobodan Urošević i Rajko Brežančić, koga Obradović vrlo dobro poznaje.

– Brežu znam ceo život, odrasli smo zajedno. Jedan deo smo bili zajedno u Radu, a on je jedan period bio u Belgiji u Leuvenu, pa smo se viđali. Trebalo bi da bude tenzija i napetost, prava sportska, samo tako tim može da napreduje. Ne bi bilo dobro da znam da sam tu sam, dobro je da neko ‘duva za vratom.

PROČITAJTE JOŠ: UZBUDLJIVO U TELEOPTIKU: Lola, Markec, Stojke i Miljko igrali ‘Teqball’, a evo ko je pobedio! (VIDEO)

Vrlo je verovatno da će Obradović debitovati upravo u večitom derbiju, koji je na programu 17. oktobra.

– Ne treba mnogo pričati, ne treba veći motiv od ‘večitog’ derbija. On jeste bitan, ali ima mnogo ‘malih’ utakmica, bitan je kontinuitet. Pobeđivali 3:0 ili 1:0, nije bitno. Ne smemo da uđemo u derbi prenapaljeni, pa da posle par utakmica imamo kiks. Polako, strpljivo. I kada smo bili prvi i imali 10 bodova više, gubili smo, i obrnuto. To je brdo emocija i strpljiviji i mirniji će pobediti – istakao je Ivan Obradović.

FOTO: FK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter