0
Ostali sportovi

DIZANJE TEGOVA U DOBA KORONE: Olimpijski sport od koga Srbija očekuje medalje! (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.20 u 20:45

Dizanje tegova je olimpijski sport, koji u Srbiji postoji dugo, ali se ozbiljnije razvija tek par godina.

Pokretačka snaga je nekoliko super talentovanih dizača tegova i predsednik Saveza za dizanje tegova Srbije, profesor Milan Mihajlović.

Iznad svih su se kada je olimpijsko dizanje tegova u pitanju izdigli braća Kajdoči. Ovi Subotičani beleže velike uspehe gde god da se pojave i po procenama Tamaš Kajdoči bi na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. lako mogao da osvoji medalju.

FOTO: Savez Srbije za dizanje tegova

Predsednik saveza, Milan Mihajlović, puno sebe daje ovom neobičnom i teškom sportu, a i međunarodni je sudija. Uz dizanje tegova proputovao je svet, pa je sudio i na dalekim destinacijama Kina, Fidži i Uganda. Profesor Mihajlović je sudio i na Olimpijskim igrama u Brazilu.

– S obzirom da su u doba pandemije mnogi takmičari trenirali kod koće, u garaži, dvorištu, podrumu, na nivou Međunarodne federacije za dizanje tegova su došli na ideju da organizuju on-line takmičenje. To je bio jedini način da se sportisti ponovo okupe, ali u potpuno sigurnim uslovima, kod njihove kuće. Najpre je u avgustu održan Pan-Američki kup, potom Kup Uzbekistana, Prvenstvo Kolumbije U17 i U20, a onda 13. septembra, prvo on-line takmičenje u dizanju tegova u Srbiji – obavestio nas je Mihajlović.

U savezu su tokom leta većinom radili napolju ili u manjim grupama po savetima. Klubovi se pridržavaju epidemioloških upustava, koje je propisala Vlada Srbije.

Mihajlović je iskoristio priliku da se zahvali i na finansijskoj pomoći od strane Ministarstva omladine i sporta.
Uskoro se očekuju i nove akcije u ovom savezu, a ujedno klubovi su otvoreni za sve one koji bi da se oprobaju u ovom sportu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter