0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

PARTIZAN PREDSTAVIO NOVO POJAČANJE: Bajbek na promociji u Humskoj nasmejao sve – ‘Zlatan me je naučio neke srpske reči, ali nisu za ovu priliku’ (VIDEO)

Objavljeno: 07.10.20 u 15:19

Nakon jučerašnjeg potpisivanja ugovora, bivši igrač Pari Sen Žermena, Žan Kristof Bajbek predstavljen je medijima na konferenciji za štampu gde je odgovarao na brojna novinarska pitanja. Bajbek je zadužio dres sa brojem 9.

Bajbek je od 2012. godine bio na pozajmicama u Troji, Velensijenu, Sent Etjenu i Peskari, da bi nakon toga 2 sezone proveo u Holandskom Utrehtu za koji je zabeležio 41 nastup, 13 golova i 8 asistencija.

Nisam mnogo znao o Partizanu, najviše ga poznajem po evro takmičenjima. Prijatelji su mi rekli da ću uživati u gradu atmosferi i navijačima. Odluka je bila brza, dobio sam mnogo informacija o gradu, klubu istoriji Partizana, da mogu da dam doprinos, da je to dobro mesto za mene. Razgovarao sam sa bratom i odluka je bila brza – rekao je Baebek kojem je Biševac pričao o Večitom derbiju. – Čuo sam od njega za tu utakmicu. Imam još 10 dana da se spremim, ali upoznat sam sa pojmom derbija i važnosti.

FOTO: FK Partizan

– Istina je da sam poslednju utakmciu igrao u Holandiji, posle toga sam individualnim radom sa trenerom održavao formu. Nisam sto posto spreman, ali ću uhvatiti brzo ritam – rekao je Baebek i osvrnuo se na reči Petrovića. – U dobrom sam stanju, taj period je prošlost. Od tada sam sve više igrao i u svakoj sezoni napredovao do prekida sezone zbog epidemije. Razgovarao sam sa trenerom Stanojevićem i medicinskim osobljem, sve je bilo ok.

Bajbek je nije želeo da otkrije koje srpski reči su ga naučili Biševac i Ibrahimović.

– Još sam u kontaktu sa tadašnjim saigračima među kojima je Ibra, podvlačim i Biševca kao tadašnjeg igrača i sadašnjeg menadžera. Pamtim po lepom taj period. Što se tiče srpskih reči, čuo sam ih od Zlatana, ali nisu za ovu priliku.

FOTO: FK Partizan

Osvrnu se potom i na bivšeg napadača Umara Sadika, neće mu biti lako da nadomesti golove nigerijskog golgetera, koji je protekle godine 18 puta zatresao mrežu.

– Nisam o tome razmišljao. Sadik je imao sjajnu sezonu, moj cilj je da budem deo ekipe koja će davati golove. Ne opterećujem se rekordima, ali bih voleo da ponovim to. Snažan sam, brz, igram obema nogama, na čemu sam zahvalan bratu koji me je kao mladog terao na to da vežbam i tehniku – jasan je Bajbek.

FOTO: FK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter