0
Domaći fudbal

CRVENO-BELI JURE +8 U ODNOSU NA PARTIZAN: Sve što treba da znate o utakmici Zvezda – Napredak!

Objavljeno: 04.10.20 u 10:47

Izabranici Dejana Stankovića danas od 18 časova odigraće utakmicu 10. kola Superlige Srbije protiv kruševačkog Napretka.

MEĐUSOBNI DUELI

Duel protiv ‘Čarapana’ biće 58. u istoriji. Crvena zvezda i Napredak su do sada odigrali 57 utakmica u kojima je Zvezda slavila 39 puta, 14 puta je bilo nerešeno, a samo četiri puta je kruševački superligaš izašao kao pobednik. Ukupna gol razlika iznosi 129:46 u korist Crvene zvezde. U prethodnih pet utakmica protiv Napretka crveno-beli su zabeležili pet pobeda bez primljenog gola.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSTAVIO SE U NAJBOLJEM SVETLU: Srpski MMA fajter ‘zgazio’ tarantulu na svom debiju u UFC-u! (VIDEO)

Sa druge strane na ‘Marakani’ u 21. veku Zvezda nije izgubila od ekipe Napretka. Odigrano je ukupno 13 utakmica, 11 su pobedili crveno-beli, a dva puta odigrali nerešeno. Prva utakmica između Zvezde i Napretka odigrana je u Kruševcu 21.11.1948. godine, u kojoj je ekipa sa ‘Marakane’ pobedila rezultatom 4:1. Prethodni duel ove dve ekipe odigran je 14. marta prošle sezone, kada je tim Dejana Stankovića golovima Željka Gavrića, Antonio Tomanea i Mirka Ivanića pobedio Napredak rezultatom 3:0.

FORMA EKIPA

Crveno-beli su uspeli da zabeleže rezultat za ponos. Naime, u 13 mečeva koliko su do sada odigrali, izabranici Dejana Stankovića zabeležili su 12 pobeda uz gol razliku 40:5. Takođe, Zvezda vreba desetu pobedu u prvenstvu. Ekipa Napretka je ove sezone počela veoma loše. Nalaze se na pretposlednjem mestu sa samo pet osvojenih bodova. Do sad su ostvarili samo jednu pobedu, dva remija i šest poraza.

REČ NEBOJŠE MILOŠEVIĆA

– Ako pogledamo činjenice koje su ovog trenutka aktuelne, to je da imamo devet pobeda u prvenstvu iz toliko mečeva, da imamo gol razliku 31:3 i da idemo po zacrtanom planu. U međuvremenu, iza nas je uspešno savladan Ararat, igramo Ligu Evrope i kao klub uspeli smo da četvrtu godinu u nizu, obezbedimo kontinuitet učešća u kontinentalnim takmičenjima i to nas raduje. Prvi u nizu narednih izazova je Napredak, a prvenstvo nam je u fokusu, jer je upravo ono neophodno da i naredne godine možemo da se takmičimo u Evropi. Nemamo vremena za tapkanje u mestu, a Napredak je protivnik koji zaslužuje respekt. Imaju renome, ali na njihovu žalost, rezultati im nisu u skladu sa kvalitetom tima. Nalaze se u tranzicionom periodu, pojačali su se dolaskom Milunovića, imaju dobrog trenera, ali mi želimo da ostanemo u pobedničkoj seriji. Hoćemo da i sutra potvrdimo našu dominantnost. Što se zdravstvenog biltena tiče, svi igrači su zdravi, a posle treninga će se definisati određena kadrovska pitanja. Biće promena u sastavu, jer imamo dosta igrača, koji nisu igrali na prethodnom meču, a na osnovu svega zaslužuju minutažu – rekao je pomoćni trener Nebojša Milošević.

Glavni arbitar meča Crvena zvezda – Napredak biće Srđan Jovanović iz Beograda. Pomagaće mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter