0
Odbojka

PROŠLE SU DVE DECENIJE OD LEGENDARNOG POENA: Na današnji dan je Vanja Grbić zasenio ceo svet! (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.20 u 15:16

Iako nestvarno zvuči, prošle je tačno dvadeset godina od Olimpijskih igara u Sidneju.

Na odbojkaškom turniru na OI, u finalu su snage odmerile reprezentacije Jugoslavija i Rusija. ‘Plavi’ su uspeli da ostvare pobedu, ali ono što je takođe obeležilo taj meč, jeste sada već legenarni potez Vladimira Grbića!

U trećem setu, pri vođstvu Jugoslavije od 15:12, viđen je jedan od najlepših poena u istoriji odbojke, u režiji Vanje Grbića. Ovaj potez je takođe proglašen i za najbolji na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Vanja je posle dobrog servisa Romana Jakovljeva i dosta slabog prijema Gorana Vujevića, da bi ostavio loptu u igri preskočio reklame, u letu odigrao loptu čekićem i omogućio saigračima da je prebace u polje Rusa, da bi potom skoro završio u hodniku dvorane.

PROČITAJTE JOŠ: POSAO JE ZAVRŠEN: Partizan ima novo pojačanje, Filip Holender stiže u Humsku!

Mnogo godina kasnije, u jednom intervjuu za srpske medije, Vanja Grbić se prisetio ovog poena.

Iskreno, ja sam akciju doživeo kao ushićenje, momenat i prekretnicu meča. Mi smo igrali finale Olimpijskih igara i tada se ne razmišlja ništa osim da se spasi lopta po cenu povrede. To nije bio kraj meča tako da nisam smeo da se zadovoljim postignutim već da sledeci poen odradim još bolje i jače. Sudbina? Možda, ali tražena. Splet okolnosti? Da, našli smo se u finalu. Taj potez je navodno proglašen za najlepši potez odbojke svih vremena. Imponuje naravno, ali mi je ostao kao trenutak kada sam više nego ikad poverovao da ćemo biti olimpijski šampioni – rekao je jedan od najboljih svetskih odbojkaša u istoriji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter