0
Košarka

POLUVREME IM JE BILO DOVOLJNO: Lebron i Dejvis ‘uništili’ Majami i poveli 1:0! (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.20 u 09:18

Los Anđeles Lejkersi pobedili su ekipu Majami Hita sa 116:98 i poveli 1-0 u finalu NBA plej-ofa.

Osim nemoći u prvom susretu, problem za Majami je i povreda Gorana Dragića koji je najverovatnije završio seriju, dok je Bem Adebajo istegao rame.

Lejkerse je do pobede predvodio brutalan tandem Lebron Džejms – Entoni Dejvis koji je rešio pitanje pobednika već u prvom poluvremenu.

Lejkersi su ‘zategli’ odbranu, zatvorili prilaze reketu, te fenomenalnim šutem za tri poena (11/17) demoralisali rivala i sa 55:25 do kraja poluvremena preokrenuli na +17 (65:48).

Dejvis i Hauard nisu imali dostojne rivale u reketu Majamija pa su odveli Lejkerse do maksimalnih +32 (87:55) sredinom trećeg perioda, a Hit je u međuvremenu zbog povreda ostao bez Dragića i Adebaja, a problema sa skočnim zglobom je imao i Batler (dva puta nezgodno stao).

U preostalih 12 minuta smo gledali odrađivanje posla igrača oba tima, Hit je predvođen rezervistom Nanom uspeo da smanji zaostatak na -15 (109:94), ali ne i da ugrozi pobedu Lejkersa za vođstvo u seriji.

Dejvis je zabeležio 34 poena, devet skokova i pet asistencija, dok je Lebron bilo potrebno jedno uspešno timsko dodavanje da ostvari tripl-dabl učinak – 25 poena, 13 skokova, devet asistencija. Dvocifreni košgeterski učinak imali su i Kentavijus Kaldvel-Pop (13), Deni Grin (11) i Aleks Karuzo (10).

U ekipi Majamija najefikasniji je bio Džimi Batler sa 23 poena, Kendrik Nan je dodao 18, a Tajler Hiro 14 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter