0
Evrokup

FOTO: KK Partizan

NEMANJA GORDIĆ PRED START EVROKUPA: Plej Partizana prokomentarisao ekipu Huventuda, a zatim se okrenuo novoj sezoni u ABA ligi!

Objavljeno: 30.09.20 u 13:19

U prvom kolu 7Days Evrokupa, košarkaši Partizana će igrati na gostujućem terenu protiv starog rivala, ekipe španskog Huventuda.

Košarkaši Partizana su se pomirili sa činjenicom da ni u ovoj sezoni neće biti deo Evrolige, ali to ih neće sprečiti da se okrenu Evrokupu, i pokušaju da se izbore za što bolji plasman.

– Neobičan mi je osećaj da posle toliko vremena konačno igramo utakmicu. Dugo nismo igrali i manje-više svima je tako. Huventud je već odigrao tri meča u prvenstvu Španije, igrali su i završnicu ACB lige u Valensiji minule sezone i moguće da su se više od nas navikli na atmosferu bez publike. Mi smo uzbuđeni zbog početka sezone, dobro smo radili i nadam se da smo u stanju da odigramo dobru utakmicu u Badaloni – rekao je Gordić za ‘Sport Klub’, i potom dodaje:

Nismo odigrali nijedan zvaničan meč još od marta i to može da bude faktor koji će mnogo da utiče. Sve se svelo na trening utakmice, a čak i one su bile značajno slabijeg intenziteta od priprema za prošlu sezonu kada smo na nekoliko međunardonih turnira igrali i protiv evroligaških ekipa. Kako i koliko će se to odraziti na našu igru i na stanje ekipe to niko ne može da zna. Trudili smo se da to nadomestimo radom na treninzima. Svakako da će biti potrebno određeno vreme da uhvatimo pravi ritam što se tiče same igre, ali zalaganje i borbenost moraju da budu na najvišem nivou.

Gordić je prokomentarisao ekipu Huventuda, sa kojom će se crno-beli sastati večeras u prvom kolu Evrokupa.

Sve ekipe iz Španije uglavnom gaje isti stil, to je brza košarka, sa mnogo trčanja i šutiranja za tri poena. Huventud je klub sa velikom tradicijom, baš kao i Partizan i uvek je teško igrati protiv takvih ekipa koje imaju određenu težinu. Pojačali su se, pre svega, sa Tomićem i Ribasom koji su proteklih deset sezona igrali na evroligaškom nivou. Suvišno je trošiti reči o njihovom kvalitetu. Ipak, moramo da vodimo računa o našoj igri, da odigramo odbrambeno i energetski na visokom nivou. Što se tiče napada, malo koja ekipa će da igra dobru napadačku košarku u septembu i oktobru.

PROČITAJTE JOŠ: HENDIKEP ZA CRNO-BELE: Partizan oslabljen u Španiji – ljubimac Grobara ostao u Beogradu!

On smatra da će se prošla sezona jako teško ponoviti.

– Bilo je mnogo priče o toj sezoni. Krivo mi je što je došlo do svega toga. Viša sila, nismo mogli da utičemo na te stvari. Niko ne može da garantuje da bi Partizan osvojio neko takmičenje. Treba da se bude realan i kaže to, ali činjenica je da smo u bili u sjajnoj poziciji. Lično razmišljam, a nadam se i ostatak ekipe, da to može da nam bude veliki motiv za ovu sezonu. Neće biti lako, teško je ponoviti onako uspešnu sezonu koju nažalost nismo završili, ali daćemo sve od sebe – poručio je Gordić.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter