0
Evrokupovi

EKSKLUZIVNI INTERVJU SRPSKOG FUDBALERA KOJI NASTUPA U JERMENIJI: Marko Prljević za HotSport

Objavljeno: 28.09.20 u 21:33

Povodom utakmice koju Zvezda igra sa Arartom za HotSport je govorio defanzivac Marko Prljević.

Marko nastupa za Ararat Jerevan ( protivnik Zvezde je Ararat Jermenija). U Srbiji je nosio dres Rada sa Banjice i Donjeg Srema. Razgovarali smo sa njim o šansama crveno-belih, a on je stručno analizirao obe ekipe.

Kakav je kvalitet fudbala u Jermeniji?

Kvalitet fudbala u Jermeniji je u prethodnih nekoliko godina u uzlaznoj putanji! Budžeti klubova su iz godine u godinu sve veći. Zbog takvih uslova u klubove dolaze stranci i liga je sve jača!

Podvukao je paralelu između fudbala u Srbiji i Jermeniji.

U poređenju sa našom ligom može se reći da je kvalitet približan. Treba izdvojiti Zvezdu i Partizan koji su u svakom pogledu na višem nivou i prave razliku.

Šanse crveno-belih u duelu sa Araratom?

Crvena zvezda ima velike šanse da uđe u grupnu fazu Lige Evrope. Kvalitetnija je ekipa u svim segmentima igre. Ipak, to u fudbalu ne mora ništa da znači.  Sa maksimalnim pristupom i golom u ranoj fazi utakmice, mislim da Zvezda može da se nada povoljnom ishodu.

Koje igrače bi izdvojio kao najbolje u svojim ekipama?

Najbolji igrač Ararata je svakako Gufran koji je nastupao za Njukasl, Bordo… U Zvezdi bih izdvojio Kataija i Bena koji prave prevagu.

Odakle preti najveća opasnost po gol aktuelnog šampiona Srbije?

Zvezda treba da obrati pažnju na prekide i njihove centralne bekove, pogotovo na kapitena Vakulenka. On je dosta efikasan od kada je stigao u Ararat.

Marko nastupa za Ararat Jerevan, pa nam je pričao o ambicijama njegovog kluba u ovoj sezoni.

Što se tiče mog Ararata (Jerevana) koji je je najzvučniji i najtrofejniji klub u Jermeniji, ambicije su nam da budemo na samom vrhu tabele. Nas sedam uključujući i trenera, prešli smo iz Širaka u Ararat.  Stiglo je još nekoliko pojačanja i mislim da možemo napraviti uspeh iako su timovi dosta izjednačeni.

Šta smatraš najvećim uspehom u karijeri?

– Za svoj najveći uspeh mogu pripisati osvajanja kupa i prventsva Jermenije (koja nam je odlukom saveza oduzeta za zelenim stolom 2017/18). Takođe bih naveo i ulazak u Superligu Srbije sa ekipom Donjeg Srema.

  Za koji klub bi voleo da zaigraš i ko ti je bio uzor u mlađim danima?

Užice su moj grad, tu sam rođen. Tako da mi je uzor bio moj zemljak Nemanja Vidić. Kao mali sam maštao da ću igrati u Engleskoj. Nažalost ‘kockice se nisu poklopile’. Treba biti realan. Moje ambicije su da ostanem ovde što duže. Takođe, voleo bih da odigram još jednu sezonu u Srbiji, u dresu Slobode iz Užica. Mislim da će se oni uskoro vratiti u Superligu – zakljućio je fudbaler Marko Prljević za HotSport  . 

FOTO: Privatna arhiva

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter