0
Ostali sportovi

FENOMENALNA ZAVRŠNICA NA KOPAONIKU: Birčević zatvorio Sportske igre mladih!

Objavljeno: 27.09.20 u 15:47

Došao je i taj dan, završetak treće smene Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Ujedno i završetak sezone u kojoj je Karavan radosti i prijateljstva SIM Srbije posetio 27 gradova Srbije i svuda gde se pojavi decu učinio srećnom.

Ova nedelja bila je rezervisana za završne mečeve u odbojci, odbojci na pesku i uličnom basketu. Bilo je zaista prelepo na ceremoniji dodele medalja, gde je specijalni gost bio i trofejni košarkaški reprezentativac Srbije, Stefan Birčević.

Kada sam prvi put čuo o Igrama, mislio sam da je to rekreacija dece, da se okupljaju po nekim turnirčićima. Kada sam se lično uverio u Sokobanji, u fenomenalnu organizaciju i video sa kakvim žarom deca se takmiče, video nasmejane dečake i devojčice, e onda sam zaista učinio sve i da Igre dođu i u moj Lazarevac. Nisam mogao da odbijem poziv da budem sa klincima i na Kopaoniku. Presrećan sam što u našoj zemlji i regionu se organizuje ovako nešto – istakao je Birčević, koji se posle ceremonije zatvaranja još oko pola sata slikao sa klincima koji su čekali u redu, kako bi imali fotku sa srpskim asom.

 

Predstavnica Dunav osiguranja Maja Marković, bila je sva tri dana na Igrama i prepuna je lepih utisaka.

– Koristim priliku da čestitam organizatorima, što ste uspeli da u godini kada se svi bavimo korona virusom, bar kod dece napravite fenomenalna takmičenja i da i ovu godinu pamte po lepom druženju i sticanju novih prijatelja – istakla je Maja Marković, direktor centra za korporativni marketing i brigu o klijentima Dunav osiguranja.

Uz Ivanu Jovanović, predsednicu SIM Srbije, medalje su delili kordinatori Igara, predstavnici gradova i opština, i predstavnice sponzora Maja Marković i Brankica Tintor član IO Banke Poštanska štedionica. Na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, za decu je sve besplatno.

Stefan Birčević

Sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Igara: predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – Kompanije Dunav osiguranje, kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija, kao i tehničkog partnera Igara – Saveza za školski sport Srbije. Predstavnici SIM Srbije iskoristili su priliku da se i ovim putem zahvale srpskim medijima na sjajnom praćenju ove manifestacije tokom ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ: UMESTO ODLASKA, NOVI UGOVOR: Uroš Račić potpisao za Valensiju, nećete verovati koliko sada vredi bivši fudbaler Crvene zvezde!

Regionalni organizacioni odbor Sportskih igara mladih u narednih nekoliko dana odlučiće, ako to epidemiološka situacija dozvoli u kom gradu u regionu će u drugoj polovini oktobtra biti održano Veliko Međunarodno finale Igara. Klinci su spremni, njima je najvažnije druženje, takmičenje i sticanje novih prijatelja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter