0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SVE ŠTO BI TREBALO DA ZNATE O UTAKMICI MLADOST LUČANI-CRVENA ZVEZDA: Međusobni dueli, forma ekipa, reč Nenada Milijaša…

Objavljeno: 25.09.20 u 20:43

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se sutra od 18 časova sa ekipom Mladosti iz Lučana u okviru devetog kola Superlige Srbije.

MEĐUSOBNI DUELI

Ove dve ekipe do sada su odigrale 33 utakmice u svim takmičenjima. Crveno-beli su slavili 25 puta, šest puta je bilo nerešeno i dva puta je slavio Mladost. Gol razlika je 73:27 u korist crveno-belih. Od početka novog milenijuma, Zvezda je odigrala 22 utakmice protiv Mladosti i zabeležila je 18 pobeda, a pet puta je bilo nerešeno, uz gol razliku 51:20 u korist ekipe sa ‘Marakane’.

Najubedljiviju pobedu Zvezda je ostvarila 1. aprila 2018. godine kada je u utakmici Superlige savladala Mladost u gostima rezultatom 5:2. Golove za crveno-bele postigli su Aleksandar Pešić (2), Slavoljub Srnić, Luka Ilić i Srđan Babić. Poslednji susret ove dve ekipe odigran je prošle sezone u okviru 19. kola Superlige Srbije i tada su crveno-beli zabeležili trijumf rezulatatom 1:0, a jedini gol postigao je El Fardu Ben.

FOTO: FK Crvena zvezda

FORMA EKIPA

U prvih osam kola, Crvena zvezda je jedini tim koji ima maksimalan učinak od osam pobeda uz gol razliku 27:3. Dejana Stankovića može da raduje i činjenica da njegov tim iz kola u kolo postiže veliki broj golova, a u strelce se upisalo čak 13 fudbalera. Ekipa Mladosti je u prvih osam kola zabeležila pet pobeda, jedan remi i dva poraza. Trenutno se tim iz Lučana nalazi na šestom mestu sa osvojenih 16 bodova.

REČ NENADA MILIJAŠA

– Očekuje nas teško gostovanje, igramo protiv Mladosti iz Lučana, poznato je da oni igraju dobro kod kuće. Svesni smo da da neće biti lako, ali isto tako postoji velika želja i znamo šta nam je cilj, a to su nova tri boda u prvenstvu. Dueli pred evropske utakmice su uvek teški, međutim koncentrisani smo samo na sutrašnji meč i verujem da ćemo uspeti da dođemo do pobede – istakao je pomoćni trener i nekadašnji kapiten crveno-belih Nenad Milijaš.

PROČITAJTE JOŠ: DVA BITNA POTPISA NA ‘MARAKANI’: Zvezda osigurala ‘desetke’ za budućnost!

Glavni arbitar meča Mladost – Crvena zvezda biće Milan Ilić iz Ćuprije. Pomagaće mu Nemanja Petrović i Slobodan Pavlović.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter