0
Ostali sportovi

FOTO: Facebook

OGROMNA TRAGEDIJA ZA SRPSKI RUKOMET: Preminuo je Zlatko Portner – jedan od najboljih sportista Jugoslavije svih vremena!

Objavljeno: 23.09.20 u 12:48

Proslavljeni rukometaš Metaloplastike i reprezentativac Zlatko Portner preminuo je danas u 59. godini života.

Zlatko je deo čuvene generacije šabačkih Vanzemaljaca koja je sredinom osamdesetih godina 20. veka harala domaćim rukometom (sedam titula SFRJ), ali i evropskim, pošto je osvojila dva Kupa šampiona.

Karijeru je nastavio u Barseloni sa kojom je stigao do prvog pehara Kupa šampiona 1991. godine. Naredne dve godine proveo je u Francuskoj, a karijeru je završio igrajući u švajcarskim klubovima sve do 2002. godine.

Sa reprezentacijom Jugoslavije, Portner je osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 1986. godine u Švajcarskoj i bronzu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, a bio je deo tima koji je na SP 1990 došao do četvrtog mesta.

PROČITAJTE JOŠ: CRNO-BELA EKSPEDICIJA OTPUTOVALA U BELGIJU: Fudbaleri Partizana krenuli na ‘dvoboj’ ekipi Šarloa! (FOTO)

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

FOTO: Facebook

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter