0
Košarka

FOTO: NBA.com

MAREJ JE SUPERSTAR: Jokić nahvalio saigrača, a potom prokomentarisao ‘peckanje’ Hauarda!

Objavljeno: 23.09.20 u 10:15

Košarkaši Denvera pobedili su Lejkerse u trećoj utakmici finala Zapada i na taj način smanjili zaostatak u seriji na 2-1.

Jedan od najboljih na utakmici bio je i srpski centar Nikola Jokić koji je meč završio a novim dabl-dablom sa 22 poena (9/14), 10 skokova i 5 asistencija uz po ukradenu loptu i blokadu, ali i 5 izgubljenih lopti.

– Nisam imao poseban plan za ovu utakmicu. Kad možete da poentirate to i učinite. Jednostavno se dogodi, nikad ne ulazim u utakmicu razmišljajući: ‘uradiću to i to’. Prosto uzmem ono šta mi utakmica dozvoli, tako je najbolje – ocenio je Jokić.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Marej sa 28 (10/17, 4/8 trojke) uz 12 asistencija i 8 skokova.

Drago mi je da mi je saigrač, on je pravi superstar. Stvoren je za velike utakmice i poene.

Osvrnuo se Jokić i na prethodnu utakmicu kada su Lejkersi slavili zahvaljući trojci Dejvisa u poslednjoj sekundi.

– Prošle godine protiv Portlanda igrali smo četiri produžetka i izgubili, a onda smo pobedili u narednoj utakmici. Slično smo učinili i protiv Klipersa. Jednostavno ne želimo da izgubimo, to je naš mentalitet. Možda mogu da nas pobede sa 20-30 poena razlike ili poslednjim šutem, ali nikad nećemo odustati – zaključio je Jokić.

PROČITAJTE JOŠ: POSLE TOMANEA, JOŠ JEDAN NAPADAČ NAPUSTIO ‘MARAKANU’: Talentovani fudbaler crveno-belih pojačao redove Novog Pazara!

Snažni dueli sa Dvajtom Hauardom (koji je Jokića ovih dana baš provocirao, tražeći i gde je njegova soba) i Džavalom Megijem bili su sledeća tema:

– Iskreno, oni samo rade svoj posao. A ja svoj. Nekada oni pobede, nekada ja. To je igra. Ne gledam na to kao na međusobne, pojedinačne duele. Ja samo igram košarku kako košarka treba da se igra. Ako su oni agresivni, probam da napadnem, a ako se odmaknu… Razumete me? Ako vam sve ovo ima nekog smisla – rekao je centar Denvera.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter