0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

OSVOJIO JE EVROPSKO PRVENSTVO, A ZATIM MU SE DESIO ‘TRANSFER IZ SNOVA’: Zlatni ‘Orlić’ želi da zaigra na ‘Marakani’, Zvezda je na potezu!

Objavljeno: 22.09.20 u 17:49

Da li će crveno-beli reagovati?

Petar Golubović je nekadšnja zvezda domaćeg fudbala u usponu, karijera mu je počela kako bi mnogi poželeli, sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio je Evropsko prvenstvo, da bi malo kasnije doživo transfer iz snova, kada je iz OFK Beograda prešao u Romu.

Predviđala mu se velika karijera, svojevremeno je izabran u 16 najboljih mladih fudbalera sveta u Barseloni, kada je dobio priliku da oseti turneje, treninge i mečeve u najboljim svetskim klubovima.

Svi koji iole prate fudbal, znaju koliko osetljiv ume da bude prelazak iz junirskog u seniorski fudbal. Mnogi vunderkindovi su nestajali u toj tranziciji, ali ne i Petar iako je, istina, u jednom momentu ‘nestao sa radara’ i sa velike scene.

On je fudbal počeo da trenira u Zvezdi, da bi potom prešao u OFK Beograd.

PROČITAJTE JOŠ: ENGLESKA U NEVERICI: Fudbaler koji je pretukao devojku štanglom, izašao iz zatvora i pronašao novi klub! 

– Osam godina sam proveo u Zvezdi, posle toga sam prešao u OFK Beograd kod Zvezdana Terzića, jer mi se to činilo kao bolja opcija nego tadašnja filijala Zvezde Sopot. U OFK Beogradu sam igrao za omladince, a trenirao sa prvim timom. U to vreme, došlo je to Evropsko prvenstvo u Litvaniji, koje smo, hvala Bogu, osvojili. Mnogi od igrača iz tog tima su se posle toga prodali i otišli u velike klubove. Meni je bila čast da potpišem sa Romom. Teško da bi neko odbio tako veliki klub, tako da mi je taj period, tih godinu dana, ostalo kao jedno zaista lepo sećanje i lepo iskustvo – osvajanje EP i potpis za Romu – rekao je Golubović u intervjuu za ‘Telegraf’.

On ne krije da je veliki navijač Zvezde, i da mu je velika želja da zaigra na ‘Marakani’.

– Nije tajna da sam veliki navijač Zvezde, proveo sam tamo osam-devet godina, kod Tome Milićevića pa sve do prvog tima u koji nisam ušao sticajem okolnosti. Takva je bila situacija. Trebalo je da idem u Sopot na kaljenje, međutim odabrao sam OFK Beograd. Pružili su mi šansu što Zvezda nije mogla, i ispostavilo se to kao dobar potez. Što se tiče povratka u Zvezdu, nikad se ne zna. Velika želja mi je da zaigram na Marakani, da obučem dres prvog tima, nikad se ne zna u karijeri šta će se dogoditi, ali da postoje i volja i želja kada je Zvezda u pitanju – to uvek postoji.

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter