5
Evrokup

FOTO: Dragana Stjepanović

ANDREA TRINKIJERI OTVORIO DUŠU: Italijan govorio o Partizanu, a njegove reči će iznenaditi ‘Grobare’!

Objavljeno: 22.09.20 u 10:30

Andrea Trinkijeri, bivši trener Partizana, u razgovoru za ‘Trendbasket’ otvorio je dušu.

Veliki deo priče odnosio se na Partizan, i naravno na prelazak u Bajern.

– Prvo sam odlučio da ne želim da ostanem u Partizanu, brojni su razlozi. Posle više od 25 godina u ovom poslu verujem da imam pravo da biram sa kim želim da radim.

PROČITAJTE JOŠ: MIHA HVALIO SVOJE IGRAČE UPRKOS PORAZU: Oni imaju Ibrahimovića, mi nemamo

Ipak, crno-beli su, za njega, lepa epizoda.

– Ne ide to tako kako vi mislite. Nisam ja napustio Partizan da bih preuzeo Bajern. Prvo sam odlučio da ne želim da ostanem u Partizanu, a razloga je više. Posle 25 godina rada u košarci imam pravo da biram s kim želim da radim. Tek kada sam zatvorio jednu stranu, otvorio sam drugu, tada se pojavio Bajern. To su dve odvojene stvari – započeo je Trinkijeri.

Italijan ne žali zbog toga što je došao u Partizan. To je za njega bilo jedno lepo iskustvo, veoma važno u njegovom trenerskom CV-u.

– To je jedno od najvažnijih iskustava u mojoj sportskoj karijeri. Ekstremno sadržajna avantura. Jedan od najkontroverznijih izbora koje sam napravio, ali i jedan od najuspešnijih. Svega je bilo. Bilo je senzacionalno iskustvo. Stigao sam u klub koji je bio u teškoj situaciji. Uz dosta rada i pomoći navijača i njihove bezuslovne ljubavi prema klubu isporučili smo šta se tražili. Sada je to ozbiljan klub sa dobrim igračima. I igračima koji su to postali za godinu i po dana koliko sam radiso tamo. Klub je pride uložio u neke važne igrače – Marinkovića i Lendejla recimo. Osvojili smo tri trofeje, bili smo spremni za još mnogo njih… Raditi u Partizanu je kao da si trener Reala ili Bajerna u fudbalu. Vodiš tim pred 20.000 ljudi. Bilo je prelepo. A kad sam dolazio svi su mi govorili da sam pijan. Iako sam znao da je to ogroman rizik – ističe italijanski stručnjak.

On smatra da Evropa ne sme Partizanu da kaže ‘ne’.

Evropa ne sme da kaže ne klubu sa 2.000.000 navijača. Ali i oni moraju da odluče šta žele da budu – jasan je bio Andrea Trinkijeri.

FOTO: Dragana Stjepanović

0
0

5 Komentara

  1. Dragane, nije 20 000 vec sigurno mnogo, mnogo … vise od 500 000 pravih poznvaoca kosarkaske igre, pa onda su navijaci-GROBARI kosarkaske INSTITUCIJE kk partizana. Dragane, to je ta razlika navijaca partizana_GROBARA u odnosu na navijace FMPkkcz,(ko zna kako se zovu: panteri, panceri, cigani, delije … sta vec) cast izuetcima … ali ih je u malom broju … koji kosarkasku igru poznaju i za koji klub navijaju: ZMARZNUTA-ODMRZNUTA, USPAVANA-PROBUDJENA, DUZNA ILI BEZ DUGOVA (kako su gumicom DUGOVI izbrisani) …ILI … je to vestacka tvorevina FMPkkcz … a mozda ce na kraju samo FMP ostati … ko to jos zna ?! videce se vrlo brzo …

    0
    0
    Odgovori
  2. Sta tebi ovo treba?Napustio si Partizan zbog masnijeg ugovora i Evrolige,ne bi li se kasnije docepao nekog jos masnijeg kluba.Sta tu nesto uvrće,ok je,otisao si i nema vise,cao.

    0
    0
    Odgovori
  3. Nemaš razloga za pravdanje, samo kad smo ti ugledali leđa, a kakav si stručnjak brzo će vreme pokazati,,,,Srećno,,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter