0
Košarka

FOTO. Twitter/Denver Nuggets

DRAMATIČNA ZAVRŠNICA: Denveru malo sjajna partija Nikole Jokića, Lejkersi došli do trijumfa trojkom Dejvisa uz zvuk sirene! (VIDEO)

Objavljeno: 21.09.20 u 09:05

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Denver Nagetse rezultatom 105:103 u dramatičnoj završnici drugog meča finala Zapada.

Junak Los Anđeles Lejkersa bio je Entoni Dejvis pošto je uz zvuk sirene pogodio trojku za pobedu.

Srpski košarkaš Nikola Jokić držao je Nagetse u životu, pošto je ekipa iz Kolorada na tri minuta do kraja gubila rezultatom 100:92.

Srbin je uzeo stvari u svoje ruke i sa 13 poena u nizu doneo je Denveru prednost pred poslednji napad, 102:103. Denver je uspeo da odbrani napad, ali je lopta ostala u posedu Lejkersa jer je Marej blokirao Grina.

Do kraja je ostalo dve sekunde, a trener Majk Meloun je zbog odbrane ubacio Plamlija. Upravo je centar Nagetsa napravio veliku grešku jer je bez ikakvog razloga i bez komunikacije sa saigračima ostavio Dejvisa koji je, skoro pa neometan, pogodio trojku za pobedu.

Utakmica je otvorena u dosta sporijem ritmu u odnosu na prvi meč. Poeni su se nešto teže postizali, a prvi ko je morao da zatraži tajm-aut bio je Frenk Vogel (7:10).

Lejkersi su dobro odreagovali posle kratke pauze, te su brzo došli do dvocifrene prednosti (25:15). ‘Džoker’ nije igrao najbolje u prvoj deonici, te su to protivnici iskoristili i posle dvanaest minuta igre rezultat je bio 29:21.

Porter Džunior je držao Nagetse na pristojnom zaostatku. Baš kao i u prvoj deonici, Lejkersi predvođeni raspoloženim Džejmsom lako dižu prednost na dvocifrenu (47:36). U drugoj četvrtini treba istaću energiju Dvajta Hauarda koji je, čini se, ‘ušao u glavu’ Jokiću.

Srpski košarkaš uglavnom je poentirao sa linije za slobodna bacanja i time je držao ekipu na pristojnom zaostatku. Na poluvremenu Nagetsi su zaostajali 10 poena, a Jokić je imao 14 poena, uz šut iz igre 3/10.

Tokom treće četvrtine gledali smo mnogo bolju odbranu Nagetsa. Uz to je ekipa Majka Melouna igrala solidnu i u napadu, te su pre kraj četvrtine stigli na svega -3.

Na početku ove deonice nije se činilo da ćemo dobiti ovakav scenario jer su Lejkersi brzo došli do +16. Ipak, borbeni Nagetsi su uspeli da se vrate i pred poslednjih 12 minuta rezultat je bio 82:78.

U četvrtoj četvrtini gledali smo veliku dramu. Nagetsi se držali, ali činilo se da su im Lejkersi slomili otpor trojkom Dejvisa na tri minuta do kraja (100:92). Tada je ‘motore’ upalio Jokić postigavši čak 13 poena.

Nikola je doveo Denver u poziciju za pobedu, ali ipak to nije bilo dovoljno za trijumf. Najpre Nagetsi nisu uspeli da osiguraju skok posle promašaja Karuza, a potom je i Plamli ispustio Dejvisa koji je pogodio trojku za pobedu.

Nikola Jokić je utakmicu završio sa 30 poena, šest skokova i devet asistencija. Pratio ga je Marej sa 25, dok je Porter dodao 15.

Pobednika je predvodio Entoni Dejvis sa 31 poenom i devet uhvaćenih lopti, a Lebron Džejms je dodao 26 koševa, 11 skokova i četiri asistencije.

 

 

FOTO. Twitter/Denver Nuggets

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter