0
Košarka

FOTO: Twitter/printscreen

ČUDNE ODLUKE SUDIJA POKVARILE SPEKTAKL: Arbitri izbacili iz ritma Nikolu Jokića, sjajna partija Dejvisa za vođstvo Lejkersa u finalu Zapada (VIDEO)

Objavljeno: 19.09.20 u 09:15

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Los Anđeles Lejkersa rezultatom 126:114 u prvoj utakmici finala Zapada.

Srpski košarkaš Nikola Jokić u drugoj četvrtini brzo je ušao u problem sa ličnim greškama nakon što su mu arbitri dosudili dva faula u napadu, a ukupno tri. nakon čega je skoro celu drugu deonicu presedeo je na klupi.

Odmah na startu treće je dobio i četvrti faul. Nikola je ostao u igri, ali jednostavno nije bio u ritmu.

Na kraju je meč završio sa 21 poenom, šest skokova i dve asistencije.

Pratio ga je Džamal Marej sa, takođe, 21 poenom i pet asistencija. Porter Džunior je ubacio 11.

Kod Lejkersa sjajnu utakmicu odigrao je Entoni Dejvis sa 37 poena i 10 skokova, Lebron Džejms je imao 15 i 12 asistencija, dok je Koldvel Poup dodao 18 koševa.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, igralo se koš za koš i zaista smo gledali tečnu i lepu košarku. Odbrane jesu bile nešto slabije, ali činjenica je i da su igrači dosta pogađali.

Jokić je bio agresivan, čak devet šuteva je imao u prvoj deonici koju je završio sa 11 poena. Nagetsi su odlično finiširali četvrtinu i trojkom Mareja imali su +2, 38:36.

U drugoj deonici gledali smo, malo je reći, cirkus. Arbitri su gotovo svaki kontakt sudili, Jokić je dobio dva ‘glupa’ faula u napadu, ukupno tri i presedeo je veći deo četvrtine.

 

Navijači Denvera su bili u neverici šta je sve svirano našem asu, a šta sve nije, pa tako očigledan faul u napadu Entoni Dejvisa nad Jokićem sudije ‘nisu videle’.

 

Ni Marej i Milsep se nisu bolje proveli, te je Denver poslednjih nekoliko minuta igrao bez tri startera. Na drugoj strani Lejkersi su u gotovo svakom napadu šutirali bacanja, te su bez problema održavali prednost.

S obzirom na sve, Denverovih -11 na poluvremenu bilo je veoma prihvatljivo (70:59). Lejkersi su šutnuli čak 32 bacanja za 24 minuta, naspram 16 koliko su uputili Nagetsi.

Na startu treće četvrtine Jokić je dobio i četvrti faul, s tim što je ostao u igri. Lejkersi su bili raspoloženiji, pogađali su više, Nagetsi jednostavno nisu imali odgovor na Dejvisa i prednost je samo rasla.

Marej je na početku držao ekipu na pristojnom zaostatku, međutim ubrzo se ekipa iz Los Anđelesa odlepila na znatno veću razliku. Lejkersi su imali i +20, a pred poslednjih 12 minuta rezultat je bio 103:79.

U poslednjoj četvrtini rezervisti Denvera su smanjili prednost Lejkersa koji su na kraju slavili sa 126:114.

 

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter