0
Ostali sportovi

DIVOVI STIGLI U BEOGRAD: Branković najavljuje nove akcije

Objavljeno: 16.09.20 u 22:54

Dan uoči spektakla ‘Dobaci do… 22’ atletskog bacačkog mitinga, održano je druženje učesnika sa medijima u hotelu Crystal.

Centralni gosti bili su olimpijski i svetski šampioni u bacanju kugle. Prisutne su pozdravili predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković.
– Ovo je prva u seriji radionica koje će SAS organizovati u periodu do početka Svetskog atletskog prvenstva u dvorani Beograd 2022, a na kojima ćemo prezentovati atletske discipline iz sportskog, ali i iz medijskog ugla. Srbija voli atletiku, već smo puni puta dokazali to. A učinićemo sve da Svetsko prvenstvo bude najjače u svetu organizovano do sada i da se o tome priča u celom svetu. A da naša sva deca posle raznih ovakvih promocija i Svetskog prvenstva u Beogradu, sa oduševljenjem pričaju o atletici i da nema mesta u zemlji gde deca se ne bave nekom atletskom disciplinom – istakao je Slobodan Branković, legenda jugoslovenske atletike, sada uspešni direktor Srpskog atletskog saveza.

Prva disciplina za upoznavanje je Bacanje kugle. To je jedna od najstarijih disciplina i jedna od pet disciplina na prvim atletskim takmičenjima. Interesantno je da je sadašnja težina kugle (7.260 kg) za seniore, nastala u jednom engleskom vojnom logoru, pronalaskom baruta, kada je neko uzeo topovsko đule I bacio ga u daljinu bez upotrebe topa.
Svetski rekord na otvorenom je u vlasništvu Rendija Barnsa – 23.12 m, dok je u dvorani rekorder Rajan Krauzer sa 22.60 m. Državni rekord na otvorenom u Srbiji drži Dragan Perić sa daljinom od 21.77 m, dok je u dvorani rekorder Armin Sinančević sa 21.13 m.

Rajan Krauzer je imao samo lepe reči o srpskoj prestonici.
– Prvi put sam u Beogradu i stvarno sam oduševljen, zadivljen sam pogledom na Hram Svetog Save. Srećan sam i jedva čekam da se takmičim. Svi su vrlo ljubazni, a hranom smo posebno zadovoljni. Videli smo i Trg Republike gde će se održati miting i nadamo se da ćemo ljudima na što bolji način prikazati ovu disciplinu. Takođe, drago mi je da će se ovde održati Svetsko prvenstvo u dvorani 2022. godine – istakao je Rajan Krauzer.

Kovač se osvrnuo na svoju izjavu datu posle Dohe kada je rekao da mu je supruga zabranila da jede sendviče, otud i pitanje srpskih novinara da lije u Beogradu uspeo da proba neke lokalne sendviče.
– Moja supruga je ovde takođe i moram da pazim šta pričam, bili smo sinoć na lokalnoj hrani, jeli smo ćevape, sviđa mi se hrana zaista. Mi moramo da jedemo da budemo veliki i jaki – uz osmeh je zaključio jedan od najboljih bacača današnjice.
O dvojici takmičara i nesuđenih suparnika u četvrtak, predstavnik Srbije Kolašinac je imao samo lepe reči.
– Mislim da će biti iznenađeni koliko ih ljudi poznaje u Srbiji i koliko će navijati za njih. Što se mene tiče, moram reći da nisam mnogo trenirao
zbog čitave situacije oko korona virusa, i juče sam odlučio da se neću takmičiti, ali ću biti tu da podržim ove momke – istakao je Kolašinac.

Zbog situacije sa virusom Covid-19, za sve ljubitelje kraljice sportova omogućen je lajv prenos uživo bacačkog atletskog mitinga, koji će biti održan 17. septembra na Trgu Republike sa početkom u 18.00.
Prenos će svi moći da gledaju preko fejsbuk stranice atletskog saveza i Svetskog prvenstva 2022.

 

FOTO: Promo 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter