1
Evrokupovi

FOTO: Facebook/ KerkidaSportsOfficial

TRENER OMONIJE RESPEKTUJE CRVENO-BELE: Evo šta je strateg Kiprana rekao o Zvezdi!

Objavljeno: 15.09.20 u 15:50

Trener Omonije Hening Berg održao je konferenciju za novinare pred meč protiv Crvene zvezde koji je na programu u sredu od 17 časova u Nikoziji u okviru 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Radujemo se utakmici, to je izazov za nas. Crvena zvezda je jak tim, zbog toga smo ovde, da igramo sa jakim timovima kao što je Zvezda. Dobro smo započeli sezonu i radujemo se meču – kazao je Berg.

On ističe da je zadovoljan radom igrača, ali da njegov tim nije favorit protiv Zvezde.

– Veoma sam zadovoljan igračima, njihovom predanošću, kvalitetom i radom. Ne uzimamo ovo zdravo za gotovo… Napredak koji pokazuju od prošle godine je sjajan. Uložen je ogroman napor da se stigne ovde. Znamo kakav smo uspeh postigli. Prošla godina, kada smo završili prvi, bila je nešto veoma veliko. Propustili smo priliku da osvojimo Kup, bili smo u polufinalu. Takođe nam nije data prilika da osvojimo šampionat na terenu, ali veoma smo srećni što smo završili prvi i što smo u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, to je fantastično za Omoniju i za igrače. Nismo favoriti, ali uradićemo sve što je u našoj mogućnosti – rekao je Berg.

PROČITAJTE JOŠ: EKSPEDICIJA ZVEZDE STIGLA NA KIPAR: Crveno-bele pred meč sezone u Nikoziji dočekala izuzetno visoka temperatura! (VIDEO)

Na pitanje da li je proučavao protivnika i uvideo neke slabosti, samo je kratko odgovorio.

– Nisam utvrdio nijednu slabost.

Bivši igrač Mančester junajteda ističe da je srećan što će njegov tim igrati na svom terenu posle dva gostovanja u prva dva kola, ali da će im nedostajati navijači.

Odigrali smo dve utakmice u gostima, dve teške utakmice za kvalifikacije. Jedva čekamo da igramo kod kuće sada. Definitivno bismo voleli da imamo svoje navijače, ali to je nemoguće. Definitivno je bolje igrati na svom terenu nego u gostima, ali nećemo imati pomoć navijača. Ključ meča je da budemo vrlo dobri u odbrani i da budemo dobro organizovani. Ako se ne branimo dobro, nećemo moći da se kvalifikujemo dalje.

Novinari su pitali kakva je situacija sa Andronikosom Kakulisom i Fotisom Papulisom, da li ih mogu očekivati na terenu protiv Zvezde.

Fotis je odigrao 45 minuta protiv Anortozisa i videćemo koliko će biti spreman sutra. Kakullis trenira, bolje je, ali dugo nije igrao i to je nešto o čemu moramo da razmišljamo.

Berg nije želeo da izdvaja pojedinačno igrače Zvezde.

– Analizirali smo protivnika, znamo mnogo stvari. Imaju dobre igrače i pojedinačno i dobri su kao tim, na veoma su dobrom nivou. Imaju igrače koji mogu da naprave razliku, ali gledamo kako igraju kao tim.

Kaže da ima spremnih startnih 11, ali nije želeo mnogo da otkriva.

– Nadam se, ukoliko se ne predomislim – rekao je uz osmeh, a potom dodao: Uzimam u obzir sve faktore, ali ne mogu ništa više da kažem.

Novinare je zanimalo i šta misli koliko visoka temperatura može da poremeti protivnika.

– Ne znam. Ne mogu da znam koliko je velika razlika u odnosu na Beograd – odgovorio je Norvežanin.

Upitan je i kako sebe vidi u perspektivi prvog čoveka koji je Omoniji obezbedio grupe u Evropi.

– Razmišljamo samo o meču, ne razmišljamo ni o čemu šta će biti posle utakmice – zaključio je trener Omonije.

 

FOTO: Facebook/ KerkidaSportsOfficial

0
0

1 Komentara

  1. Neka pobedi Omonija, nek se raduju i Kiprani, neka bude tako, ova Zvezda nije svetlo ni za domaći fudbal, a kamoli za strani, zato NEKA ZVEZDA ISPADNE, pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter