1
Evrokupovi

FOTO: TSC

IZ TSC-A PORUČUJU: Za ovakve utakmice se živi, moramo da pružimo maksimum!

Objavljeno: 15.09.20 u 15:20

Ekipa FK TSC detaljno je analizirala igru rumunskog FCSB, svog protivnika u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a svi u klubu svesni su velikog izazova koji ih očekuje u četvrtak, 17. septembra, u 21h na stadionu u Senti.

– Očekuje nas jedna velika utakmica protiv velike Steaue, jednog od najvećih klubova na Balkanu, sa bogatom istorijom. Iako u poslednje vreme nisu bili šampioni Rumunije, uvek su u vrhu, a i ove godine su dobro startovali u prvenstvu – rekao je danas šef stručnog štaba TSC
Zoltan Sabo.

Prema oceni Zoltana Saboa, da bi TSC savladao FCSB moraće u četvrtak da pruži mnogo bolju partiju nego što je u prethodnim mečevima.
– Da bismo njih izbacili, moramo da budemo mnogo bolji nego u prethodnim utakmicama, da budemo koncentrisaniji i agresivniji, da budemo hrabriji, da budemo fanatični na terenu. Ovo su velike utakmice, za ove utakmice se živi. Nadam se da ćemo u četvrtak uspeti da napravimo iznenađenje i da ćemo izbaciti veliku Steauu – kazao je trener TSC-a.

Kapiten ekipe TSC Saša Tomanović istakao je zadovoljstvo što će meč protiv izuzetno kvalitetnog protivnika igrati na terenu u Senti, gde pružaju najbolje partije u poslednje dve godine.

– Dolazi nam velika evropska ekipa, koja je veliki izazov. Očekuje nas jako teška utakmica, u kojoj moramo da pružimo svoj maksimum i više od toga – rekao je Tomanović.

Đuro Zec se složio sa kapitenom da su kvaliteti FCSB nesporni.

– Bivša Steaua dolazi sa ogromnim iskustvom evropskim utakmicama. Igraćemo na našem terenu i to je možda jedna mala prednost, ali njihov kvalitet je nesporan – kazao je Zec i dodao da TSC očekuje sigurno izuzetno teška i naporna utakmica.

– Ipak, dobro smo ih izanalizirali, znamo sve njihove vrline i mane. Od prvog minuta moramo da budemo maksimalno koncentrisani, da naše greške svedemo na minimum, da probamo da damo sve od sebe da iskoristimo njihove slabosti, da ugrozimo njihov gol i mislim da u tom
slučaju imamo lepe šanse da prođemo dalje – rekao je Zec.

On je ocenio i da je ekipa FCSB veoma opasna po krilima. 

– Dva krila su im mnogo opasna , tako da moramo na njih da obratimo pažnju, u svakom trenutku treba da budemo blizu njih, da im ne ostavljamo ni malo prostor – kazao je Zec.

FK TSC ove sezone debituje u evropskom takmičenju, pošto je prethodnu, svoju prvu sezoni u Superligi Srbije završio na četvrtoj poziciji. U prvom kolu kvalifikacija, FK TSC je u gostima savladao moldavski Petrokob Hinčesti (0:2).

 

FOTO: TSC

0
0

1 Komentara

  1. Iskreno bih se osetio presrećnim da naš TSC uspe da pobedi ugledni rumunski klub. Ali, taj meč momci moraju da igraju glavom i srcem,mudro dakle i organizovanim presingom koji će onemogućiti razvoj igre protivnika koji ima tehnički i iskustveno jači tim. Snažna poziciona igra,pokrivanje igrača i brži ulaz u duele od protivnika. TSC ima dobar tim i imaju šansu za istorijski trijumf,ali ne mogu ovaj meč igrati kao nekoliko poslednjih mečeva u SLS. Moraće odigrati i mnogo bolje,organizovanije i pre svega pametnije. Želim momcima svaku sreću i da obraduju naciju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter