Majstorica ili novi šampion, odgovor će nam doneti epilog drugog finalnog meča Bokserske Super lige Srbije između Krstaša i Lozničana.

Legendarna hala na Crvenom krstu ugostiće domaćina BK ‘Radnički’ Beograd i protivnika BK Loznica 16. septembra 2020. sa početkom u 20 časova uz direktan TV prenos na TV Arena.


Sa jedne strane za domaćina ovaj meč znači borbu za opstanak, bitku u kojoj će juriti pobedu i zakazivanje čuvene majstorice, odnosno trećeg odlučujućeg susreta finala Super lige Srbije pod pokroviteljstvom MTS-a koji bi bio održan 19. septembra 2020. na neutralnom terenu. Gosti iz Podrinja imaju prednost pobede koju su zabeležili kao domaćini u hali Lagator 10. septembra, sada jure novi trijumf koji bi ujedno značio i osvajanje naslova šampiona za 2020. godinu.  

Susret u Beogradu bić održan bez prisustva publike, shodno odlukama Vlade Republike Srbije usled pandemije virusa korona.

U oba tabora ističu da je motivacija i spremnost svih aktera na najvišem mogućem nivou.

– I prvi meč je pokazao da smo svi tu sa jednim jasnim ciljem, pobediti. U Lagatoru je sve prštalo od energije, kvalitetnog boksa, isto očekujemo i na Crvenom krstu. Iako je bilo 10:4 u korist Loznice, to nije pokazatelj odnosa snaga u ringu, šanse su bile podjednake. Naše misli su maksimalno fokusirane na titulu i verujem da ćemo izboriti majstoricu u kojoj bi sve karte bile otvorene, nijanse bi odlučile novog šampiona – ističe kapiten Krstaša Veljko Gligorić.

 Lozničani stižu u Beograd prepuni samopouzdanja nakon trijumfa na domaćem terenu.

 – Verujem da će se naša titula slaviti na Crvenom krstu, da ćemo doći do velikog trijumfa u Beogradu i zatim nastaviti proslavu u Loznici. U prvom finalnom susretu iskoristili smo prednost našeg terena koji uvek sa sobom donosi i dozu pritiska sa kojim smo se izborili i zabeležili prvu pobedu koja nas je dovela na korak od trona. Svesni smo da majstorica donosi novi pritisak, vodu u uši, zato imamo i motiv više da započeti posao završimo već na drugoj stepenici. Ekipa je spremna, obećavamo borbu do poslednjeg atoma snage i verujemo da ce to biti dovoljno za željeni rezultat – zaključio je mlada zvezda i perjanica BK Loznica Semiz Aličić.

 

FOTO: BSS