0
Košarka

FOTO: KK Mega Bemaks

POSUSTALI U FINIŠU: Mega ispustila pobedu, Mornar slavio trijumf

Objavljeno: 14.09.20 u 21:30

Košarkaši Mega Bemaksa bili su veoma blizu nove pobede na pripremama za sezonu, ali ovoga puta je u Hali sportova Ranko Žeravica slavio Mornar iz Bara 87:94 (20:25, 24:17, 25:23, 18:29).

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su se nekoliko puta smenjivali u vođstvu sa gostima iz Bara, imali su prednost od četiri poena pred poslednjih pet minuta igre, ali je Mornar trojkama (ukupno 13/27 za tri poena) uspeo da preokrene rezultat i dođe do pobede.

U prvom poluvremenu je Mornar trojkama održavao prednost, ali je Mega u finišu druge četvrtine uspela u potpunosti da zaustavi napad gostiju iz Bara i da na poluvreme ode sa prednošću 44:42 uz čak 15 podeljenih asistencija.

FOTO: KK Mega Bemaks

Nastavila je Mega sa odličnom igrom i u trećoj četvrtini, Petrušev je rešetao koš Mornara iz svih pozicija, pa je Mega stigla i do plus 9, ali je Mornar uspeo trojkama da se vrati u meč. U finišu četvrtine je Mega poenima Simonovića i Momirova zadržala prednost pred poslednjih 10 minuta, 69:65.

Vezala je ekipa iz Bara trojke za vođstvo na početku poslednje četvrtine, ali je Mega uspela da uzvrati. Pred poslednjih pet minuta Mega je imala plus 4, ali je usledilo nekoliko grešaka igrača Mege koje je Mornar umeo da kazni i da na kraju dođe do pobede.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Filip Petrušev sa 28 poena i Marko Simonović sa 17. U ekipi Mornara su se istakli Ajzea Vajthed sa 19 poena i Derek Nidam sa 18.

 

FOTO: KK Mega Bemaks

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter