1
ATP

FOTO: Twitter/printscreen

TIM I ZVEREV ZA TROFEJ U NJUJORKU: Nemac i Austrijanac posle velike borbe i senzacionalnog preokreta došli do finala US Opena!

Objavljeno: 12.09.20 u 11:05

Austrijanac Dominik Tim prvi put u karijeri plasirao se u finale US Opena.

Svetski broj tri je u drugom polufinalu savladao Rusa Danila Medvedeva 6:2, 7:6 (9:7), 7:6 (7:5) i sa Aleksanderov Zverevim zakazao bitku za titulu.

Tim je do svog četvrtog finala Grend slema, a drugog u nizu, stigao posle velike borbe sa sedmim teniserom sveta, iako je završio posao u tri seta.

Nije mu uopšte bilo lako, posebno ako se izuzme prvi set u kome je prepustio samo dva gema rivalu.

U drugom je bio u zaostatku od prvog gema, potom ga vratio u 10, da bi imao više koncentracije kada je spasao set loptu u taj-brejku i preokrenuo u maratonu 9:7.

Treći set bio je vrlo sličan prethodnom. Opet je morao Tim iz minusa da ide, s tim da je gubio i 4:1, ali je u devetom gemu uspeo da se vrati i uvede set u taj-brejk.

I u odlučujućim trenucima, istina uz male trzavice posle 5:1, trasirao put ka poslednjem stepeniku za prvi Grend slem u karijeri.

 

 

U drugom polufinalu viđana je spektakularna borba i veliki preokret. Aleksandar Zverev je stigao do svog prvog finala Grend slema, posle spektakularnog preokreta u polufinalu US Opena.

Nemac je nadoknadio dva seta zaostatka i savladao Pabla Karenjo-Bustu 3:6, 2:6, 6:3, 6:4, 6:3.

Španac je bio na korak od finala nakon što ga je sreća pogledala diskvalifikacijom Novaka Đokovića, ali kao da se uplašio pobede.

Užasno je servirao u trećem setu, dok je Zverev pogađao aseve i sa dva brejka preokrenuo tok celog meča.

Španac je uspeo da vrati prvi brejk, ali je odmah potom gubio servis, a u istom ritmu je izgubio i četvrti set.

To ga je potpuno slomilo jer Zverev pravi novi brejk već na startu odlučujućeg seta, a onda sigurnim servisom stiže do velike pobede.

FOTO: Twitter/printscreen

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter