0
Košarka

NESTVARAN PREOKRET DENVERA: Jokić i Nagetsi i dalje ‘žive’, Boston u ‘majstorici’ izbacio šampione (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.20 u 09:08

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse 111:105 posle neverovatnog preokreta i izborili šesti meč serije polufinala Zapada NBA plej-ofa.

Nagetsi su nadoknadili 16 poena zaostatka s kraja prvog poluvremena, te na kraju ipak došli do velikog trijumfa.

Nikola Jokić je odigrao još jedan odličan meč, posebno u završnici, te zabeležio opet dabl-dabl sa 22 poena, uz 14 skokova, pet asistencija i dveblokade

Klipersi su od starta kontrolisali meč. Već u drugoj deonici imali su dvocifrenu prednost, koja se brzo uvećala na +16 (56:40).

Marej i Jokić sa nekoliko dobrih poteza smanjuju prednost, ali su Klipersi i dalje imali odličnu zalihu u nastavku duela.

Veteran Nagetsa Pol Milsap razigrao se u trećoj četvrtini, njegovom serijom koševa, tokom koje mu Jokić baca sjajan ‘tačdaun’ za zakucavanje, ekipa iz Kolorada smanjuje na samo sedam poena pred poslednju četvrtinu (80:73).

Poenima Mareja i Plamlija Denver prilazi na samo dva poena zaostatka. Klipersi reaguju sa dva brza koša, ali onda na scenu stupaju Jokić i Marej. Pogađaju po dve trojke, Srbin beleži i dve blokade za seriju 11:2 i ekspresno preokreću rezultat na 94:88, pet minuta pre kraja.

Lenard pogađa dve trojke posle pauze, ali Nagetsi odgovaraju preko Grenta i Jokića za najveću prednost Denvera 102:94 tri minuta pre kraja.

Klipersi su stegli odbranu i smanjuju prednost preko Lenarda. Konačno, na 71 sekund pre kraja Majkl Porter Džunior konačno pogađa trojku vrednu pobede – 105:100.

Džordž promašuje trojku, a Porter blokira Zupca, nakon čega Moris pogađa oba penala za 107:100 pred poslednjih 30 sekundi.

Ušlo se u penal završnicu, a mladi Porter pogađa sva četiri penala i Denver zasluženo dolazi do trijumfa i 6. meča. 

Košarkaši Boston Seltiksa drugi su finalisti plej-ofa Istoka NBA lige pošto su u sedmom meču polufinala eliminisali aktuelne šampione Toronto Reptorse.

U ‘majstorici’ rezultat je bio 92:87 u korist Seltiksa. Maestralnu partiju pružio je Džejson Tejtum sa 29 poena i 12 skokova u tandemu sa Džejlenom Braunom koji je ubacio 21 poen.

Tokom celog susreta vodila se velika borba, uz jake odbrane i dosta ‘nervozan’ šut obe ekipe, što je i razumljivo ako se u obzir uzme važnost meča.

Seltiksi su stekli osetniju prednost u drugoj i održavali je u trećoj deonici, ali je sve rešeno tek u poslednjih par minuta.

U poslednjoj deonici Boston je imao i dvocifrenu razliku (88:78), a u sam finiš je ušao sa minimalnom prednošću, koju je održao sa linije penala, odličnim izvođenjima slobodnih bacanja.

Toronto, sa druge strane, nije uspeo da pogodi ključne šuteve za potpuni priključak. Trojka Freda van Flita pri rezultatu (90:87), na 12 sekundi do kraja meča izblokirana je, a u poslednjim sekundama šut je promašio i Paskal Siakam.

Međutim tada je sve bilo gotovo i Boston je zaluženo mogao da slavi ulazak u finale konferencije gde ih čeka Majami Hit.

U redovima Reptorsa najviše se istakao Van Flit sa 20 poena, dok je Kajl Lauri ubacio 16.

https://www.youtube.com/watch?v=iejWSgfPOfg

 

FOTO: Youtube/printscreen

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter