3
Domaći fudbal

BJEKOVIĆ PORUČUJE: ‘ Ni sekund ne bih ostao u savezu da se radi nešto protiv Partizana’

Objavljeno: 11.09.20 u 10:19

Bivši fudbaler Partizana sada je jedan od funkcionera u Fudbalskom savezu Srbije.

U intervjuu za Sportski žurnal dotakao se brojnih tema Nenad Bjeković.

-Teže je bilo dok sam bio trener i funkcioner… Kad si igrač, generalno nemaš opterećenje, direktno odlučuješ. Kao trener zavisiš od igrača, a kao direktor i od trenera i igrača… Tad je najgore… Otišao sam u penziju, ali sam rekao da nikad neću moći da budem fudbalski penzioner. Uvek ću biti u fudbalu. I sada sam s fudbalom od jutra do sutra. Ne bih mogao ni da zamislim dan bez fudbala. S fudbalom ću biti do poslednjeg dana života – rekao je Bjeković.

Ostavlja utisak da se lako snašao na funkciji direktora.

-Nisam mogao da pretpostavim da bi moglo sve da krene ni približno kako je bilo. Po povratku iz Francuske, preuzeo sam tu funkciju u julu 1990, počeli smo da radimo i posle godinu – dve, Partizan je postajao sve snažniji – dodaje bivši fudbaler.

Komentarisao je i čarke sa Draganom Džajićem.

– Uvek. I ne samo sa Džajom… Štitio sam interese Partizana, moglo je da se desi ne znam šta. Ali, nikad nisam dozvolio da se udara na Partizan – jasno poručuje iskusni stručnjak.

Nekada je bilo nezamislivo da se klubovi oglašavaju saopštenjima ovoliko često.

– Imali smo i u moje vreme problema, bilo je grešaka i sudijskih nepravdi… Da se vratim samo na derbi posle 5. oktobra kad smo svi iz Partizana dobili batine dole na terenu Marakane. Bilo je logično da se derbi registruje 3:0 za Partizan i da se Zvezdi oduzme minimum šest bodova, a ništa se od toga nije desilo – morali smo da igramo novu utakmicu i izgubili smo se je. Reagovali smo, naravno, ali smo se okrenuli sebi i gledali u svoje dvorište. Ako radiš dobro, praviš dobru selekciju, praviš dobar tim i imaš rezultate, ne može niko da te ruši. Imam pravo da pričam ovako, jer sam prošao kroz sve. Reagovali smo i mi, ali ne na ovaj način i ne posle svake utakmice… Ovo nije dobro za Partizan – kaže Nenad za Sportski žurnal.

Izazivali ste strahopoštovanje kao čelnici uprave Partizana.

– Bilo je i tada teških trenutaka… Ali, gledali smo pre svega sebe. Bez obzira što zvezdaši sada pričaju da je Mirko Marjanović uradio ovo ili ono za Partizan, odgovorno tvrdim i garantujem da je pet puta više bilo nepravdi prema Partizanu tada, nego što je danas. Ali, bili smo organizovani, čvrsti, jaki, pravili smo dobar tim, rezultate, osvajali trofeje – nastavlja Bjeković.

-Poslednje tri – četiri godine, tretiran sam u Partizanu kao da nikad nisam ni bio u klubu. Prijatelji me pitaju: ‘Nenade, jesi li ti nekad uopšte igrao u Partizanu?… Jesi li bio nekad direktor Partizana?‘ Ja sam takav čovek, ne treba niko da me tapše po ramenu i govori šta sam bio – najbolje znam ko sam i ko sam bio i koliko i šta sam dao Partizanu – dodaje aktuelni funkcioner FSS-a.

Pričao je o tome koliko mu teško pada što retko ide na utakmice Partizana.

-Verujte, danas me to toliko ne boli koliko me je bolelo. Ne osećam više tako tu bol kao šta sam je osećao pre tri-četiri godine. Ubijeno je nešto u meni…

PROČITAJTE JOŠ: DEJVIS SRUŠIO SNOVE HJUSTONA: Lejkersi vezali treću u nizu (VIDEO)

Otkrio je i ko ga je predložio za funkcionera FSS-a.

-Jesu li me oni predložili za rad u savezu? Ja sam partizanovac, ali kažem svima, u savezu sam dve i po godine, ali da sam jednog sekunda osetio da neko nešto radi protiv Partizana, ni sekund se u tom savezu ne bih zadržao! Ni sekund! Naprotiv, ja vidim nešto sasvim drugo – bio je jasan Bjeković.

U Partizanu smatraju da Vi radite protiv njih.

-Ok, ako oni tako veruju… Ja ne sedim u društvu u kojem neko nešto ružno priča o Partizanu, ustanem, odem… Ali, da dokazujem nekome da FSS ne radi protiv Partizana to je besmisleno …

– Verovatno… Ne znam…. Ja se ne osećam prozvanim jer to nema blage veze. pomešali su lončiće. Ponavljam, kritikovao sam i savez i sudije, ali sam imao meru i kad ne osvojim titulu ne vadim se na savez i sudije, nikad to nisam želeo. Uvek sam gledao samo u svoje dvorište, nikad u tuđe. I to me je sve više inspirisalo da stvaramo rezultate – rekao je Nenad.

Kažu da i rezultati pokazaju loš rad u savezu.

-Oni prozivaju savez, a reprezentacija je igrala na dva najveća poslednja takmičenja: Svetskom prvenstvu u Rusiji i Evropskom prvenstvu za mlade reprezentacije u Italiji. Evo i sada se nalazimo u završnoj fazi kvalifikacija i za naredno Evropsko prvenstvo i sad neko priča o našem lošem radu, a da ne pričam o ulaganju u infrastrukturu, u stadione, terene.

Samo neka kažu ko je pobegao iz reprezentacije i ko neće da igra! Nije tačno…. To su stvari od kojih mi je muka – zaključio je Bjeković za Sportski žuranal.

FOTO: YouTube screenshot

 

 

0
0

3 Komentara

  1. veliki fudbaler … a BRUKA i SRAMOTA … da je tako mali i los covek … da bi za sicu, malu uslugu i mesto u FSS … ovako blatio partizan …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter