0
Košarka

FOTO: Twitter/KK Crvena zvezda

ZVEZDA UBEDLJIVA NA STARTU GLORIJA KUPA: Crveno-beli ‘razbili’ Turk Telekom

Objavljeno: 09.09.20 u 21:45

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Turk Telekom na startu Glorija kupa rezultatom 83:54 (19:14, 28:17, 16:11, 20:12).

Crveno-beli su bili ubedljivi od starta pa do kraja duela, na oba kraja parketa.

Saša Obradović je na ovom meču imao priliku da testira veliki broj igrača jer je njegov tim obezbedio pobedu praktično već na poluvremenu.

Posle prve četvrtine šampion Srbije je došao do prednosti od pet poena, ali se u drugoj još više raspucao. Crveno-beli su taj deo igre dobili rezultatom 28:17 i na poluvreme otišao sa 16 poena prednosti.

Zvezda ofanzivno nije bila preterano raspoložena u trećem kvartalu, ali je defanzivno bila na dovoljnom nivou, pa je dopustila turskom timu da postigne samo 11 poena.

Obradović je u četvrtoj četvrtini na teren pustio pretežno rezerviste, igrače koji su prošle sezone uglavnom nosili dres FMP-a, ali su i oni uspeli da nadigraju Turke.

Najefikasniji u timu Zvezde bili su Džordan Lojd i Dejan Davidovac sa po 17 poena. Istakao se Duop Rit sa 13 poena i deset skokova, dok su po devet poena imali Lengston Hol i Ognjen Dobrić.

Aleksa Radanov je imao šest, Ognjen Kuzmić i Boriša Simanić po četiri, a Marko Simonović i Marko Jagodić-Kuridža tek po dva.

U poraženoj ekipi po 11 poena zabeležili su Sem Deker i Džan Korkmaz, dok su po devet ubacili Tajler Enis i Majkl Erik.

Zvezda će naredni meč igrati u petak od 19.30 najverovatnije protiv Karšijake, koja je prethodno savladala Fenerbahče Igora Kokoškova.

FOTO: Twitter/KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter