in , ,

SJAJNE VESTI: Ivana Španović se vratila treninzima – najbolja srpska atletičarka ponovo na ‘stazi’!

FOTO: European Athletics

Veliki povratak.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović vratiće se na ‘stazu’ posle dužeg vremena, nakon što je morala da pauzira zbog preloma metatarzalne kosti desne noge.

Ivana je protekla dva meseca iskoristila da se dobro oporavi i rehabilituje od povrede, a sada je očekuje lagani povratak bazičnim pripremama.

– Trudila sam se da budem fizički aktivna i da treniram koliko je to moguće s obzirom na okolnosti u kojima sam se nalazila, ali to naravno nije podrazumevalo trčanje i skakanje. Neizvesnost je definitivno obeležila ovu godinu svima nama, ali onaj ko se bavi sportom zna da je neizvestnost sastavni deo svakog našeg takmičenja ili utakmice. Jedino što je izvestno jeste novi početak, i ja se nalazim ponovo na startu. Naoružana strpljenjem lagano krećem sa trčanjem kako bi mi se vratio osećaj i stopalo pripremila za skakanja – rekla je Španovićeva.

Tokom pandemije Ivana je pozivala ljude ostanu u svojim domovima, ali i da budu aktivni.

Podsticala sam na jačanje fizičke, ali i na važnost rada i na svojoj mentalnoj snazi i veoma bih volela kada bi se taj trend vežbanja nastavio. U želji da svakodnevnom vežbanju damo malo „boje“ pozivam sve devojke i momke na odmeravanje snaga. Dobro uvežbajte skok udalj, šta god to za vas značilo, jer upravo je takmičenje u skoku udalj tema trećeg serijala akcije #trenirajsaIvanom koji organizujem u saradnji sa Red Bullom, mojim dugogodišnjim partnerom sa kojim ove godine slavim 10 godina saradnje – izjavila je Španovićeva.

PROČITAJTE JOŠ: NAGRADE SU DODELJENE: De Brujne najbolji fudbaler u Engleskoj, ‘Mitrogol’ u idealnom timu Čempionšipa!

Fanovi će imati priliku i treću godinu zaredom da treniraju zajedno sa Ivanom Španović.

– Snimi se ili fotkaj kako skačeš udalj, šta god to za tebe značilo. Možeš u pesak, u vodu, preko ulice, radnog stola. Postavi to na svoj Instagram profil, a mi obećavamo da se nećemo smejati – poručili su Ivana Španović i Strahinja Jovančević, koji će drugi put biti deo tandema.

FOTO: European Athletics

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SINIŠA MIHAJLOVIĆ OTVORIO DUŠU: Miha otvoreno o svojoj ‘borbi’ sa koronom – ‘Posle leukemije, ovo mi je kao čaša vode’

STOLICA NAKON PORAZA OD BUGARSKE: Momcima ne zameram ništa!