1
Domaći fudbal

NEMANJA NIKOLIĆ O POVRATKU U HUMSKU: ‘Na meni je da odradim svoj deo posla, oduvek mi je bila želja da igram u klubu za koji navijam’

Objavljeno: 08.09.20 u 17:48

Poslednjih dana pojavila se informacija da bi Nemanja Nikolić mogao da se vrati u Humsku.

On bi bio zamena za Đorđa Ivanovića koje je prošle nedelje napustio redove crno-belih i preselio se u ljubljansku Olimpiju. Nikolić, napadač Spartaka iz Subotice samo je jedna od mnogo želja novog trenera Partizana, Aleksandra Stanojevica.

Povodom ovih spekulacija, oglasio se sjajni napadač i otkrio kako zaista stoje stvari.

Znate kako, na meni je bilo da ja odradim svoj deo posla. Ne mogu da kažem da sam ja sjajan, bajan, imam ja svojih mana, ali da li će mene razmatrati nova struka u Partizanu ili ne – rekao je Nikolić za ‘Mondo’.

On je rekao da je jedini način da se nametne svakom treneru jesu dobre igre i postizanje golova.

– Svaki trener ima neku svoju zamisao, a da se namećem jedino mogu igrama i postizanjem golova. To je moj posao. Moja želja je i ranije bila to, zato sam i došao u Partizan, u klub za koji navijam. Moji golovi i asistencije su jedini preduslov da neko kaže ‘da, taj igrač vredi’ ili bilo šta drugo – rekao je Nemanja Nikolić.

Klub iz Subotice je na prvih šest mečeva u ligi postigao čak 18 golova.

To je do stila igre od dolaska trenera Vlade Gaćinovića. Potpuno se promenila filozofija Spartaka, gde su oni nekada igrali na gol-dva po utakmici, nikada nisu imali neke ozbiljnije momente gde mogu da ugroze, gde se ekipe plaše kad igraju protiv Spartaka. Sad imamo taj stil fudbala koji je prepoznatljiv, zato što se igra, kako mnogi vole da kažu – totalni fudbal – odgovara Nikolić i potom potom dodaje:

PROČITAJTE JOŠ: KAPITEN REPREZENTACIJE SRBIJE IMA NOVI KLUB: Kolarov stigao na stadion ‘Đuzepe Meaca’

– Jako dobro se radi na momentima, na tome gde će se napasti protivnik. Možda ljudima deluje da su to obične tranzicije, ali za svakog protivnika ima određena tranzicija, gde će se napasti i kod kog igrača će se vršiti presing, gde bismo mogli najlakše da dođemo do lopte. Nije to samo „imamo dobru tranziciju“. Svaka ekipa u Srbiji ima neku tranziciju, ali ima tu i sistem kako doći do tranzicije, gde napasti… To su neke stvari gde trener sa saradnicima dobro analizira narednog protivnika, tako da nikada ne radimo iste stvari, već se fokusiramo na slabije tačke narednog protivnika. To su uglavnom sitnice koje u fudbalu donose rezultat, gde se fokusiramo na ono gde protivnik najviše greši. Za sada nam to donosi rezultate. Lepo izgleda kada ste vi uz Zvezdu i Partizan postigli po 18 golova.

Nikolić je crno-beli dres nosio u sezoni 2018/19, i na 29 utakmica postigao je 7 pogodaka.

0
0

1 Komentara

  1. Nemanja je dobar igrac, ali je njegova pozicija nesto izmedju centarfora i desetke,tj prednjeg centralnog a on u klasicnom smislu nije ni jedno ni drugo. Zbog toga se igra celog napada ekipe mora njemu prilagoditi. Upravo zbog toga on nije uspeo u svom prvom delu ugovornog odnosa sa Partizanom da se etablira kao standardan igrac ekipe. Na stranu cinjenica da Nikolic ima uzasno specifican nacin igre,on samo trci kad je sa loptom ,ponasa se inertno do potpune setnje.Sumnjam da ce uspeti u Partizanu upravo zbog specificnog nacina igre i kretanja na terenu. Licno mislim da je njemu mnogo bolje da ostane u Spartaku gde se igra prednjeg dela tima moze prilagoditi njemu. U Partizanu jednostavno se to ne moze uraditi, jer veliki klub ne moze to sebi dozvoliti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter