0
Evropske lige

FOTO: FK Crvena zvezda

VUJADIN SAVIĆ OTVORIO DUŠU: ‘Ako ikada budem potreban Zvezdi, biću presrećan’

Objavljeno: 05.09.20 u 14:48

Bivši fudbaler Zvezde Vujadin Savić govorio je o raznim temama, a otkrio je i da li razmišlja o povratku na ‘Marakanu’.

Otkrio je kakva je njegova sudbina u kiparskom Apoelu.

– Mediji na Kipru pišu svašta, znate kako to ide, kao i u Srbiji. Pustite vest koju vam daju ljudi iz kluba da bi osluškivali i videli reakciju naroda. Problem je taj što klubovi hoće da iskoriste ovu situaciju oko korone i smanje svima ugovore. Nije problem, ja sam pristao i veliki deo novca sam oprostio klubu za ona tri meseca kada je korona krenula i kada je šampionat bio prekinut. Međutim, oni žele da mi smanje za 30 odsto ugovor i u narednih dve godine što ne dolazi u obzir! Moja situacija u Apoelu je malo specifična, klub me igrački hoće, ali ne za istu platu koju imam trenutno, tako da je vrlo izvesno da ću napustiti klub. Ukoliko ne nađem neki koji mi odgovara u svakom smislu onda ću ostati ovde igrao ili bio van ekipe! Nisam slobodan igrač, imam čvrst ugovor jos dve godine – rekao je Vujadin Savić u intervjuu za ‘Direktno.rs’

Savić je istakao šta mu najviše nedostaje na Kipru.

– Nedostaje mi Beograd, porodica, prijatelji, ali smo bili sigurniji na Kipru jer je zaista malo zaraženih bilo tamo. Bili smo disciplinovani i sve je bilo u najboljem redu.

Pričao je Vujadin o tome kako je došlo do toga da napusti ‘Marakanu’.

– Ne bih da pričam o tome, nije zvezdaški da to radim! Zvezdu volim koliko i svoju decu, i ne bih nikada iznosio prljav veš i javno rekao ružnu reč za nekoga ko je u Zvezdi trenutno! Podmukle radnje i prljave igre nisu deo mog vaspitanja, to govori o drugom čoveku, ne o meni! Ja sam svoje srce, dušu, krv i znoj ostavio na terenu! Časno i pošteno se borio i branio naš grb! Napravili smo rezultate koji će se pamtiti! Uzdignutog čela sam otišao i uz veliku ljubav naših najvernijih i najboljih navijača na svetu ostvario skoro sve svoje snove! Srce mi je zaista puno!

Savić je rekao da trenutno ne razmišlja o povratku u redove crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ: ZVEZDA IZVISILA ZA POJAČANJE: ‘Razbijač’ iz Selte ne stiže na Marakanu, Stanković u velikoj dilemi pred Omoniju!

Nisam slobodan i ne razmišljam o povratku. Ako ikada budem potreban Zvezdi i ako se steknu uslovi za povratak biću presrećan. A, ako se ne vratim kao igrač, nadam se da ću jednog dana biti funkcioner u klubu!

Na pitanje šta su donele promene u kvalifikacijama za evrokupove i koliko ce Zvezdi biti teže da preko Omonije i Olimpijakosa dođe do Lige šampiona?

– Novi sistem takmičenja omogućio je manje kvalitetnijim ekipama da se lakše plasiraju dalje, nije isto kada igrate na jednu i dve utakmice! Velika je razlika! Već sam za vaš portal reako da smatram da će Zvezda proći Omoniju jer je kvalitetnija i da će mininum igrati Ligu Evrope što je svakako uspeh. Taj prvi korak je najvažniji, a posle neka ekipa razmišlja o Olimpijakosu. Biće teško, ali kad je Zvezda u pitanju, večiti sam optimista. Šta ću, kad mi je Zvezda u srcu – zaključuje Savić koji će u Nikoziji biti sigurno jedan od najgrlatijih navijača.

Vujadin Savić je dres Crvene zvezde nosio od 2017. do 2019. godine. On je sa crveno-belima osvojio dve titule prvaka Srbije i izborio plasman u grupnu fazu Lige šampiona i Lige Evrope, nastupivši na ukupno 65 utakmica.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter